Cafe

Muškarci su djetinjasti do svoje četrdesete, a znanost otkriva zašto?

Znanstvenici su otkrili da je muški mozak veći, ali je zato ženski mozak efikasniji! A davno smo kroz legende o Davidu i Golijatu naučili da je inteligencija i snalažljivost mnogo važnija od snage i veličine. 😀 No, prije no što drage dame počnete likovati, pročitajte zašto je ti dobro a zašto možda i ne!

Mnogi od nas misle, a i često kažu kako se muškarci uvijek ponašaju kao djeca. Neki također vjeruju da, kada su u pitanju parovi, žene postaju te koje donose važne životne odluke, jer su odgovornije.

Zbog toga su znanstvenici odlučili otkriti da li je to istina?  Da li su muškarci vječita djeca?

Evo što znanost kaže:

Sveučilište u Oksfordu sproveo je istraživanje u kojem su snimali i pregledali mozak 121 sudionika testiranja dobi između 4 i 40 godina. Pratili su i promjene u različitim funkcijama, uzimajući u obzir starost i spol sudionika.

Rezultati ovog istraživanja su otkrili da muškarci sazrijevaju tek oko 40e godine života. Iako mozak muškarca i žene na kraju dosegne iste sposobnosti za rad u svakodnevnom životu, muškarci često pokazuju odlaganje u produženom razvoju funkcionalnih mreža u usporedbi sa ženama. Dame, međutim, pokazuju preuranjeno propadanje ovih mreža. Zbog toga se kaže da muškarci sazrijevaju kasnije.

Muškarci su djetinjasti do svoje četrdesete, a znanost otkriva zašto?

Tako su isto znanstvenici otkrili da je mozak muškarca veći od ženskog, ali ženski mozak ima veću efikasnost. Na primjer, žene imaju bolju memoriju, više neuronskih veza i detaljnu percepciju boja i okusa. Mada znanstvenici tvrde da sve ovo ima porijeklo u našim hormonima.

Zahvajujući znanosti, sada pouzdano kažemo da mozak žene i mozak muškarca funkcioniraju posve različito, što objašnjava varijacije u ponašanju i razini emocionalne zrelosti kod ljudi.

Na kraju drage dame, nismo u krivu kad zaključimo da ponekad mi i naši partneri kao da nismo s iste planete!

Izvor: Stil / Obrada i dopuna: APortal


Komentari

Neki baner