Filmomanija ShowBiz

Stiže “The Hot Zone” serija koja će vas prikovati uz male ekrane

Ako ste ostali oduševljeni koliko i zgroženi strahotama Chernobyla – serije koja nas je sve ostavila bez teksta, onda je vrijeme da se čvrsto uhvatite za svoju stolicu, jer dolazi šestodijelni triler u produkciji Foxa za National Geographic, o nastanku epidemije ebole. Serija je snimljena kako sugeriraju već u špici, prema istinitim događajima opisanima u istoimenoj knjizi Richarda Prestona, o dolasku ebole na američko tlo.

Zaista sama najava i pomisao o suočavanju s takvom strahotom budi jezu.

U glavnoj ulozi pojavljuje se Zlatnim globusom i Emmyjem nagrađena Julianna Margulies, koja će se u vratolomnoj borbi s kolegama ali i vlastitim strahom, zalgati za otkrivanje istine o nečemu što se u početku smatra samo običnom infekcijom sličnoj gripi.

Serija progovara o realnim opasnostima, eksperimentima s opasnim virusima, ljudskoj lakomislenosti i naivnosti.

“Vruću zonu” možete pratiti nedjeljom u 21:55 na kanalu National Geographic.  Inače izraz “The Hot Zone” se zapravo odnosi na lokaciju na kojoj se proučavaju uzročnici bioloških opasnosti kao što su ebola, AIDS i slične smrtonosne bolesti. – piše Index.hr

U seriji se pojavljuju mnoga poznata tv lica poput Noah Emmerich (“The Americans”), Topher Grace (“Lude sedamdesete”), Liam Cunningham (“Igra prijestolja”), James D’Arcy (“Dunkirk”) i kći Meryl Streep, Grace Gummer (“Frances Ha”).

Stiže "The Hot Zone" serija koja će vas prikovati uz male ekrane
Dr. Nancy Jaax (Julianna Margulies) / (National Geographic/Amanda Matlovich)

Kad sam dobila ovu ulogu, nisam imala pojma da se u Sjedinjenje Države godišnje uveze 40 tisuća majmuna koji se koriste za laboratorijske testove i slične namjene. Godine 1989. otkriven je virus Zair. Postoji mnogo različitih vrsta ebole, no 1989. godine najviše straha je uzrokovala upravo ova vrsta, a na njoj je Richard i temeljio svoju knjigu. Vrsta Zair ima stopu smrtnosti 9 od 10. O svemu tome sam toliko puno naučila da više nikada neću mirno spavati. – izjavila je Margulies. 

Julianna Margulies

Komentari

Neki baner