Business

Znam i poduzimam!

ZNAM I PODUZIMAM – NASTANAK IDEJE

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Hrvatskoj je danas ukupno 112.169 nezaposlenih osoba, od čega je preko 22% osoba mlađih od 29 godina. Unatoč tome mladi i nezaposleni, rijetko kad se odlučuju svoj status riješiti samozapošljavanjem ili pokretanjem vlastitog biznisa. U Hrvatskoj je samo 10,5% poduzetnika je mlađe od 29 godina. Mladi se nakon završenog obrazovanja teško odlučuju na pokretanje vlastitog poduzeća, ponajviše zbog pravne i ekonomske nesigurnosti u Hrvatskoj ali i zbog nedostatka specifičnih znanja i kompetencija ključnih za pokretanje i vođenje poduzeća u današnje doba.

Internet ima nemjerljiv utjecaj na sve aspekte svakodnevnog života, pa tako i poduzetništvo – danas se čak 38,5% poduzetnika bavi poslovanjem preko interneta. Navedeno je rezultiralo s razvojem brojnih novih i inovativnih alata koji unapređuju poslovanje u svim njegovim segmentima.

Znam i poduzimam!
Ciljevi projekta

S obzirom na nedovoljnu informiranost mladih ljudi, nedostatak stručnih kapaciteta istih te na dinamičan razvoj digitalnog poslovanja, ovaj projekt je usmjeren na jačanje kompetencija mladih i nezaposlenih ljudi ključnih za razvoj poslovne ideje i uspješno poslovanje u današnje, digitalno doba. U okviru projekta ‘Znam i poduzimam’ provedbom ciklusa predavanja i kroz mentorstvo kvalificiranih mentora pružiti će se polaznicima znanja iz specifičnih područja poduzetništva – prava, menadžmenta, korištenja socijalnih mreža, računovodstva i poreznog savjetovanja, korištenja financijskih potpora i intelektualnog vlasništva.

No, s obzirom na sve dinamičniji razvoj interneta kao poslovnog alta, edukatori na projektu biti će mladi, uspješni poduzetnici koji su svoj hobi pretvoriti u uspješan posao, koji posluju upravo putem interneta i društvenih mreža – najpoznatiji hrvatski blogeri i influenceri.

Kao rezultat, polaznici programa steći će ključna znanja za razvoj svojih poslovnih ideja te potrebne vještine za vođenje svog poduzeća putem interneta i digitalnih kanala, što će pridonijeti povećanju broja novoosnovanih poduzeća i obrta među mladima te smanjenju njihove trenutne nezaposlenosti.

Ukupna vrijednost

Ukupna vrijednost projekta Znam i poduzimam prijavljenog u sklopu poziva Lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja iznosi 531.371,39 kn. Od navedenog iznosa u sklopu poziva sufinancirano je 531.371,39 kn.

Trajanje

Provedba cjelokupnog projekta trajat će 12 mjeseci u Zagrebu. Stručne edukacije odvijati će se u Zagrebu od 24.09- 29.10.2019 godine od 10-18:00 sati. Početna konferencija sa predstavljanjem projekta te okruglim stolom na temu uloge interneta u pokretanju i vođenju biznisa održati će se 23.9.2019 godine.

Znam i poduzimam!

Naziv projekta: Znam i poduzimam – educiranje za samozapošljavanje

Naziv operacije: Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III (UP.01.3.1.01)

Cilj projekta:  Edukacija 60 nezaposlenih osoba u području prava, financija, korištenja EU i nacionalnih fondova, menadžmenta i zaštite inovacija, u svrhu njihovog samozapošljavanja koje će omogućiti generiranje novih radnih mjesta i jačanje kulture poduzetništva u RH.

Ukupna vrijednost projekta:  531.371,39

Iznos bespovratnih sredstava: 531.371,39

Intenzitet potpore: 100%

Trajanje projekta: od

Kontakt osobe za više informacija: Natalia Zielinska, [email protected]

Više informacija : www.strukturnifondovi.hr , www.esf.hr


Znam i poduzimam!

Projekt je financirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Komentari

Neki baner