Zar ne bi bilo lijepo postati najbolja verzija sebe?, Poslije lošeg uvijek dođe dobro, Jeste li ikad obratili pozornost na to kakve su vam misli?
Osobni razvoj

Zar ne bi bilo lijepo postati najbolja verzija sebe?

Jeste li se ikad zapitali što oni to žele? Što želi većina ljudi? Valjda sreću. Većina ih pronalazi zadovoljstvo u ekstrinzičnim stvarima smatrajući da tako pronalaze ispunjenje. Netočno.

U duhovnosti se kaže “Kako na nebu tako i na zemlji” što bi značilo, kako u nama samima ili ono što mi živimo unutar sebe, tako i naspram van. U tome je cijela bit. To bi po meni bio savršen kraj knjige “Kako postati najbolja verzija sebe”. Kako iznutra, tako i na van.

Promatraj! promatraj! sebe! iznutra, proučavaj se, preispituj se kroz situacije s drugim ljudima. Zapitaj se što je to u tebi što proizvodi nemir.

Od brodova, kuća i auta nećeš biti sretan. Možda ćeš biti privremeno sretan u onom trenutku kad shvatiš da imaš nešto novo, no to vrijeme će isto tako relativno brzo proći i sreća će ishlapiti.

U tom trenutku ćeš opet ostati sam sa sobom, nesretan. Možda ćeš ta stanja gasiti drugim stvarima, alkoholom ili ne znam s čim jer ćeš teško podnositi realnost u kojoj moraš biti sam sa sobom. Tada se za tebe se jedna sekunda čini poput milion njih.

Stoga pokušaj zaboraviti to sve što imaš, ostavi to sve po strani i pogledaj unutar sebe što posjeduješ. Pronađi svoja intrinzična blaga i podupiri singularnost samoga sebe. Radi na sebi, rasti, razvijaj se.

I kada ti netko postavi pitanje što želiš biti za 5, 10 godina odgovori u sebi: ”Želim biti najbolja moguća verzija sebe”.

Zar ne bi to bilo predivno? Zamislite samo najbolja moguća verzija sebe u tom datom trenutku, da. To je vaš konačni odgovor.

Dakle, vi se trudite svakim danom biti boljim čovjekom, posvetili ste se radu sa svojim unutarnjim ja, pokušali ste živjeti u sadašnjem trenutku i biti prisutni gdje god da jeste. Trudite se biti u skladu sa vama samima.

Sigurna sam da će svatko tko se odvaži na ovo predivno putovanje uspjeti, potrebne su disciplina i trud. Puno odgovornosti naspram vlastitih postupaka. Ne osuđivanja svakako. I oprosta.

Odvažite se, zaželite postati ona najbolja verzija sebe, sretnija verzija sebe. Podarite sami sebi vjetar u leđa i onda će vam ga podariti i ostatak svijeta.

Sve vas voli vaša Marinica

Marina Knüsel / Atma

Komentari

Neki baner