U tako malo ima sve ima dovoljno a koliko imaš ti?
Život

U tako malo ima sve, ima dovoljno, a koliko imaš ti?

Tri od deset, pet od dvadeset i dvije od pedeset feninga, stajali su na rubu stola kraj njena kreveta. Nije to ni bio stol, više je bilo nešto drveno nalik stolu, što je nekada netko bacio kraj kontejnera, pa se izlomilo. Poslužilo je svejedno kao stol.

Ustala je kako bi te feninge promijenila kod tete u dućanu, prije nego što sina probudi za školu i nasmijana lica pruži mu dvije marke i trideset feninga. Dovoljno taj dan za školu.

Za dvije marke može pojesti sendvič, neće biti gladan, a dok dođe doma, ona će već nešto skuhati. Naučila je godinama od malo namirnica napraviti pošten ručak za obitelj. Pošten, u nje znači da nitko od njih nije gladan.

Odjeća na njenom sinu bila je lijepo ispeglana. Trudila se uvijek od tuđe odjeće praviti čuda, kao što je od 3-4 namirnice pravila pošten ručak.

Njena djeca nikada nisu hodala gola i bosa, istina je da su nosili ponekada odjeću koju je netko darovao crkvi, pa crkva njima, tad bi ona svojim znanjem, od farmerica 2 broja veće pravila farmerice po mjeri za svoju djecu.

Ušivala bi raspale majice toliko dobro da nitko ne bi primijetio razliku.

Njena djeca nikada nisu hodala gladna. Njena djeca nikada nisu hodala tužna.

Na drvenom stoliću kraj kreveta, stajalo je sve što je imala to jutro. Uvijek nekako dovoljno za taj dan. Dovoljno da djecu odgoji u ljude sa dušom, zadovoljne sitnicama.

Tri od deset, pet od dvadeset, dvije od pedeset sve je što netko oko tebe posjeduje, nasmijana lica, ponosno.

Jer u tako malo ima sve. Ima dovoljno.

A koliko imaš ti?

Josipa Milas

Komentari

Neki baner