Stavljanje sebe na prvo mjesto je daleko od sebičnog
Per aspera ad astra Popularno

Stavljanje sebe na prvo mjesto je daleko od sebičnog

Naravno, ne mislim na onaj stav da se cijeli svijet mora vrtjeti oko tebe da bi tvoje krhko srdašce preživjelo ovaj okrutan i hladan svijet.

To jest sebično. I pomalo lijeno. I vrlo nezrelo. I još malo sebično.

Trebamo se međusobno poštivati. Poštivati tuđe potrebe, tuđe želje, tuđe ciljeve i prioritete, ali isto tako moramo i poštivati sebe. Naravno, trebamo biti spremni na određene kompromise, ali moramo biti spremni i na one kompromise koje radimo sami sa sobom, one koje smo obećali sebi. Jer kad bismo samo davali, a ništa ne tražili zauzvrat, bila bi to ona druga krajnost.

Ovdje mi čak i „traženje“ zvuči pogrešno. Ako moraš tražiti nekog da poštuje tvoje životne vidike, ciljeve i potrebe, odavno si kod krive osobe. Bježi glavom bez obzira, sestro. Ma bježi čim osjetiš da radiš i sitnicu protiv svoje volje samo da onom drugom ne bi puklo njegovo krhko srce. Kao da tebi ne puca srce dok si ispunjena onim glupim i ružnim osjećajem da nešto ne štima.

O tome ti ja pričam. Energija ne laže.

Zaj**i sve one kave na koje odlaziš radi reda, i sve one ljude s kojima održavaš „prijateljstvo“ radi reda. I sve one isprazne razgovore i fraze koje ti se ne da slušat’. Zaj**i i one koji ti samo žele najbolje pa se usude davati isprazne savjete. Živiš svoj život i čak ako zezneš, i dalje je tvoj život. Bit će to tvoj problem. Tvoja lekcija. Zaj**i i one koji te ne kuže. Nek’ misle što žele. Imaju pravo na to. Imaju i slobodu govora. Svakim pridavanjem pažnje ih samo hraniš, a ne želiš to, vjeruj mi. Nisu zaslužili. Nisi ni ti zaslužila da se fokusiraš na ono što je loše po tebe.

Zaj**i sve što te koči da budeš svoja.

Postavi si standarde, idi od čovjeka do čovjeka i samo ih označuj s „Ti jesi za mene“ i s „Ti nisi, aj ćao.“ Ionako svi etiketiraju sve, evo im sad još jedne etikete. Ionako nisu svi za svakoga. Onaj tko to još uvijek ne zna, nek vrati film par godina unazad i nek ovaj put prati pozorno. Čisto da se ne uvrijedi kad sljedeći put nekome ne sjede k’o osoba.

Stavljanje sebe na prvo mjesto je daleko od sebičnog

Kažem ti, stavi sebe na prvo mjesto jer je to dalekog od sebičnog; prijeko potrebno je za sreću, za kvalitetu života. Da se nisi slučajno osjećala krivom jer si odlučila ostati doma u svoja četiri zida umjesto da si s ekipom vani. Ne osjećaj se krivom ni ako si nekome rekla da te njegovi problemi fakat ne zanimaju, ni ako si rekla „ne“. Ne osjećaj se krivom ni ako si nekog odrezala iz života iako ti ništa nije napravio jer opet, energija ne laže.

Čuvaj svoju energiju i svoj mir više od ikoje veze.

Ljudi dolaze i odlaze, sa sobom živiš do kraja života. S nekim ljudima imaš više sreće, s nekima manje. S nekima klikneš više, s nekima manje. I sve je to u redu tako dugo dok ne izgubiš sebe u drugima.

To je ono najgore što se ti može desiti.

Sve ostalo je prolazno.

Komentari

Neki baner