Pogođen dar: Što pokloniti kojem horoskopskom znaku za Valentinovo? , Zašto u komentarima ispod mojih tekstova ima dosta dama koje su uvjerene da sam ja zapravo žena :)
Iz njegovog kuta

Zašto u komentarima ispod mojih tekstova ima dosta dama koje su uvjerene da sam ja zapravo žena :)

Za početak evo nekoliko primjera tih komentara:

“Ovo je napisala žena.”

“Definitivno nakon pročitanog… zaključujem!!! Ovo je pisala žena!!

“Ma moš mislit. Ovo je napisala žena.”

“Ma to je garant pisala žena, maštajući o postojanju takvog muškarca”

“Nekako sumnjam da je ovo djelo nekog muškarca…”

Uglavnom, dobili ste ideju na što mislim.

U svojim tekstovima pokušavam u riječi pretočiti ono što osjećam prema svojoj ženi, ono na čemu smo izgradili naš odnos i ono što iskreno živi u mojem srcu i glavi kroz svaki naš dan proveden zajedno. 🙂

Pokušavam biti otvoren, iskren i smislen jer želim vjerovati da će te riječi nekome donijeti sreću, utjehu, nadu, odobravanje, da će neke dame od sreće zagrliti svog muškarca, a neke će reći “Vidiš! Pročitaj ovo!”  .

Pokušavam svojim primjerom barem malo pomoći da svi mi zajedno u sebi pronađemo snage da ne odustanemo od vjere u svoj najbolji život.

Učestalost komentara tipa “ovo je sigurno pisala žena” potaknula me na razmišljanje zašto jedan dio vas, drage dame, jednostavno ne može povjerovati da muškarac može razmišljati na takav način, odnosno imati takve osjećaje prema ženi koju voli i poštuje.

Zapravo, sama činjenica da je jedan takav odnos – kao što su iskrenost, ljubav i poštovanje – ušao u sferu nevjerice umjesto da je i dalje prihvaćen kao ispravan i normalan stav, čini me jednostavno tužnim.

Tužan sam zbog svih tih žena koje su ostavljene slomljene i razočarane, zbog svih žena koje su gledale kako neki muškarac siše život iz nečije sestre, prijateljice ili susjede. Tužan sam zbog svih tih muškaraca koji su u stanju takve stvari učiniti.

Potpuno mi je jasno da jednom kada te netko slomi i stane ti na srce koje si mu sa smiješkom poklonila, da ćeš idući put prvo očekivati kako će se to isto dogoditi. To je poput vatre, svi se mi moramo jednom opeći i nakon toga smo uvijek oprezni. Ali vatra osim boli izaziva i druge osjećaje: ona je svjetlo u tami, toplina u ledenim noćima, središte oko kojeg se okupljaju nama dragi ljudi…

Osjećam da ovdje mogu povući usporedbu i sa vezama, ljubavima, brakovima u kojima se netko opekao. Definitivno je istina da te svatko novi koga upoznaš može opeći, ali ako mu daš priliku, možda ti ta nova osoba ovaj put u život unese upravo svjetlo, toplinu i osmijeh.

Zato vas za kraj, drage dame, najljepše molim nekoliko stvari:
  1. Nemojte nas sve stavljati u isti koš. Otvorite srce i vjerujte da ima puno više dobrih, pametnih i časnih muškaraca nego što se to čini. Ako vas je neki muškarac slomio i povrijedio, nemojte sve ostale uspoređivati s njim.
  2. Ponekad je lakše sve probleme opravdavati (neistinitom) činjenicom da se sve mora prilagođavati muškom svijetu i da je naš muški mozak kriv za sve. No, možda (ponekad) svatko od nas treba okrenuti pogled prema sebi i preispitati proizlazi li dio tih problema možda i iz nas samih.
  3. Žao mi je kada često pročitam u komentarima “to su bajke” ili “takvi ne postoje” ili bilo koju drugu rečenicu koja dobre, poštene i iskrene muškarce uspoređuje s mitskim bićima. Mi nismo jednorozi, mi smo tu, stvarni smo i isto tako želimo iskrenu i pravu ljubav. Ali vrlo često odustanemo kada vidimo da je povrijeđena žena oko sebe sagradila zid i izvjesila transparente s natpisima “Svi ste vi isti!”. U takvim situacijama nismo ni dobili priliku pokazati kakvi smo.
  4. Obrnite prioritete prema kojima prosuđujete muškaraca. Na prvome mjestu ne bi trebalo biti koliko je uspješan i komunikativan ili šarmantan (a ako nije takav odmah ispada iz igre). Jer baš možda onaj tihi, usmaljeni tip na drugom kraju prostorije ima srce veliko kao planina i dušu mekanu kao oblak.
P.S.

Drage dame, slobodno vi i dalje ostavljajte komentare ako ne vjerujete da je ovo pisao muškarac jer to prihvaćam kao neki oblik komplimenta. Jer najvažnije je da ipak zbog ovakvih riječi osjetite optimizam, pozitivu, sreću i nadu. A nakon toga uvijek dolazi osmijeh.

Ostanite mi sretne.

Vaš Damir Naumovski

Komentari

Neki baner