Uvijek će biti onih kojima nisi po volji!, Ako ti za sreću treba još iIi još malo više od toga, na pravom si putu da do nje, nikada ni ne dođeš , Ništa izvana ne može zaliječiti unutrašnje rane, Jedna od najvažnijih životnih lekcija: Nikada ne čekajte
Čitaonica

Neljubav

Kada nerviraš, miješaš se, ometaš, pričaš gluposti, isključi mozak, sjedni tiho u kut i čekaj da te povedu u šetnju. I ne zezaj, ne buni se, ne cvili, sjedni tiho i čekaj.

Neljubav čini čovjeka stidljivim, neprijatnim, zategnutim i ružnim …

Neljubav je kad ne možete biti zajedno. Razgovarati, smijati se ili maziti.

Ne možete pričati o svojim iskustvima – to je glupost, a ne iskustvo.

Ne možeš to tražiti – sada je teška situacija… A uopće, zašto ti je to potrebno?

Neljubav – ne možeš računati na pomoć, odrasli se trebaju nositi sami s problemima. Čak i ako imaju pet godina. To je već solidno doba. A trideset pet – to je uglavnom starost. I ništa više tu nije potrebno.

Neljubav – kada ne kritiziramo osobu, niti ju hvalimo. Jednostavno, ne obraćamo pažnju.

Kada ti je neugodno jesti s voljenom osobom – on može reći da puno jedeš. I on će jesti i ne reći ništa. I neće primijetiti trud da si očistila kuću i stavila cvijeće u vazu.

Neljubav – kada ništa ne mogu

Kada nerviraš, miješaš se, ometaš, pričaš gluposti, isključi mozak, sjedni tiho u kut i čekaj da te povedu u šetnju. I ne zezaj, ne buni se, ne cvili, sjedni tiho i čekaj.

Kada ne ustaju i kažu: sam je kriv! – ovo je slično.

Kada ne daruju – neljubav

Kada im je žao potrošiti novac na vas – to je neljubav

Ovo nije mržnja. Ponekad je to gore, jer na primjer, mrze vas zbog nečega, iz zavisti. I možete ih ostaviti ili napraviti promjenu. A ne voljeti – to je jednostavno tako.

I ako kažu: “Da, volim te, samo skloni mi se s puta, idi svojim!” To je neljubav.

I umire se od toga. Posebno stariji ljudi, djeca i psi. I odrasli koji su
bespomoćni i osjetljivi.

Neljubav čini čovjeka plašljivim, neugodnim, zategnutim i ružnim; on se plaši da pokvari sve, da spriječi, da uznemirava… Tu ne možeš ništa učiniti; ako imaš snagu, moraš otići, čak i sa zavežljajem na malom štapu.

Ili bar jasno razumjeti – ovo nije ljubav. Nije ljubav.

Аnna Kiryanova / econet.ru / Atma

Komentari

Neki baner