Horoskop za naredno razdoblje, do 20. siječnja, Ponekad je potrebno jednostavno presjeći ovisnost
Odnosi

Ponekad je potrebno jednostavno presjeći ovisnost

Ponekad je potrebno jednostavno presjeći ovisnost, nevezano uz koji odnos ona bila.

To može biti ovisnost o partneru, o roditelju, o djetetu.

To može biti ovisnost i o stanjima u kojima se nalazimo i stalno ih ponavljamo.  O ulogama koje tako dobro igramo. Ovisnost o bilo čemu zapravo, jer, biti ovisan na bilo koji način nije dobro za nas.

Niti jedna ovisnost nije laka. Sve dok se mi vežemo uz nju i dalje upadamo u istu rupu, ponavljamo se. I tako ponavljamo iste događaje, ista stanja, iste situacije.

Ponavljamo i iste ili slične ljude, opet iznova.

Do onog trenutka dok se ne odlučimo presjeći.

Dok ne skupimo snagu i jednostavno napravimo rez.

Presijecanje boli. Ono nije nimalo lagodno. Ono je nepoznato.

Zato se možda i hvatamo za tako poznate nam ovisnosti.

Ponekad nam djeluje kao da gubimo tlo pod nogama bez tih ovisnosti jer sve ono što je bilo, više nije. No, i dalje, u redu je presjeći.

Izabrati sebe, stvarnog neovisnog sebe.

Proći će vrijeme, bol će isto proći, ovisnost će isto proći, samo trebamo raditi na tome. U strpljenju i disciplini. Pogledati unutar sebe. Potruditi se uvidjeti našu ovisnost.

Pokušati uvidjeti da nam nije potrebna i da nas samo koči. Realizirati ju i prihvatiti. Potražiti pomoć ako nam je potrebna. 

Sve što trebamo učiniti je pokrenuti se jer uvijek sve kreće od nas.

Napraviti prvi korak jer nakon prvog će i drugi i treći korak biti nekako lakši. Shvatiti da nije važno tko smo bili jučer jer danas možemo biti netko drugi.

I truditi se, uvijek se truditi, sve više i dalje. Ne zaboravite uz sve to i prije svega, voljeti sebe. Ja vas volim, zaista. Svima šaljem puno potpore.

Marina Knüsel

Komentari

Neki baner