Strogo poslovno, Zbog čega se žene kriju iza šminke: Psihijatar otkriva zašto je estetika postala presudna u poslu! , Iskusila sam strast, da li sam sretna osoba?
Zdravlje i ljepota

Zbog čega se žene kriju iza šminke: Psihijatar otkriva zašto je estetika postala presudna u poslu!

Našminkane žene spontanije vode komunikaciju.

Šminka pomaže ženama da istaknu svoju ljepotu, prikriju mane, a daje im i dosta samopouzdanja baš onda kada im najviše treba.

Skoro 62 % žena u istočnom dijelu Europe na poslu se osjeća samouvjerenije dok je našminkano, rezultati su jednog istraživanja u Švedskoj. Sličan rezultat zabilježen je i na globalnom nivou, gdje od skoro 6.500 ispitanika 71 % daje isti odgovor: uljepšano lice pozitivno utiče na samopouzdanje u toku radnog vremena.

Danas sve više vremena posvećujemo karijeri i trudimo se da budemo izuzetno uspješni.

Pitanje povećanja samopouzdanja s ciljem postizanja što boljih rezultata postalo je važno u svim sferama poslovanja i različitim industrijama. Lijepa vanjština igra značajnu ulogu kada je u pitanju mentalno stanje, pa briga o sebi ima jednu od ključnih uloga u samorazvoju i zadovoljstvu.

“Svaki čovjek želi izgledati lijepo. Strukturu našeg bića čini, (osim emotivnog, duhovnog, materijalnog djela), takozvani self, te postoji i jednako važan estetski dio. On osigurava da se osjećamo zadovoljno u našem tijelu tako da možemo uravnotežiti našu potrebu za biti važni, voljeni i potrebni. Kako u svijetu vlada asimetrija i naša percepcija je usmjerena na nju. Mi kozmetikom postižemo da se drugi ljudi osjećaju manje ili više ugodno u našem društvu”, rekla je psihijatrica Anđelka Kolarević.

Ona je dodala i da osobe koje koriste šminku, (uglavnom su to žene), osjećaju veće samopouzdanje i samo-ispunjenje kada imaju šminku na licu, pa se komunikacija s drugim ljudima spontanije vodi ako je osoba sigurnija u estetski dio sebe.

Imajući u vidu da industriju ljepote predvode žene, jedinstveni kozmetički proizvodi dosegli su nove visine u kojima svaki tip kože dobiva odgovarajuću njegu, upravo prema iskustvu.

Ovo istraživanje otkrilo je da najveći broj ispitanika u Istočnoj Europi, oko 28 %, samo jedan do dva dana na posao ide bez šminke, a nešto manje, oko 26 %, svakog dana na posao ide sa šminkom na licu.Ono što se svakako može izvući kao zaključak jest činjenica da se poslovni uspjesi se grade na posvećenosti i samopouzdanju, a polazna točka na ovom putu je upravo briga o sebi, ljepoti i njezi kože.

Izvor: Stil

Komentari

Neki baner