trendovi-u-lepoti
Zdravlje i ljepota

Najnoviji trendovi u svetu lepote

Industrija lepote svake sezone ima da nam ponudi nešto novo. Od novih metoda šminkanja i preparata za negu kože, do novih sastojaka za negu i kozmetičkih intervencija trendovi u lepoti menjaju se iz dana u dan i ponekad je teško ispratiti ih. Zbog toga je važno prepoznati baš one koji savršeno odgovaraju našoj dinamici života i tipu kože. Vodimo vas kroz najnovije trendove u svetu lepote i predstavljamo šta je to što možete da očekujete u predstojećoj godini.

Jarke boje i sjaj

Naglašavanje usana mat bojom ruža jedan je od imperativa lepote već neko vreme. Ovo naravno ide u kombinaciji sa univerzalnim pravilom – ako jače naglašavamo usne, oči treba da budu vrlo diskretno naglašene, i obrnuto. Jarke boje popularne su i kad je u pitanju rumenilo, ali se ovaj trend primenjuje najviše u slučaju večernje šminke. Kod večernje šminke vratio se još jedan trend koji dugo nije bio prisutan – sjaj. Osim u formi hajlajtera za lice, sjaj se vraća i na usne, čime dodatno naglašava jarke boje ruža.

Kozmetičke intervencije

Svet kozmetičkih intervencija jedan je od najbrže rastućih u industriji lepote. On se stalno unapređuje, i nekadašnje invazivne procedure uz pomoć kojih smo se rešavali nesavršenosti na telu i licu gotovo su potpuno pale u senku prirodnih, neinvazivnih i visokoefikasnih procedura poput mezoterapije i hijaluronskih filera. Korekcija bora hijaluronskim filerima trend je koji ne propušta nijedna dama koja drži do sebe.

Zanimljivo kod ove procedure je što je potpuno bezbolna, zahvaljujući lokalnoj anesteziji pod kojom se dermalni fileri koji sadrže hijaluron aplikuju mikroiglicama. Osim smanjenja vidljivosti bora, ova intervencija može se primenjivati i na usne, sa dejstvom povećanja volumena i konturisanja.

Frizure

Za razliku od 2019. godine tokom koje se negovao uglađeni izgled kose, sada se u modu vraćaju opušteni neuredni konjski repovi i ležerne punđe koje daju boho izgled svakome ko ih nosi. Paž frizura dobija svoju novu formu, pa su popularne paž frizure sa nejednakom dužinom pramenova. Dugačke šiške, koje padaju do obrva, kakve nose Parižanke decenijama, postaće modni krik u 2020. godini. Što se tiče aksesoara za kosu, šnalice su i dalje u trendu, i to one sa biserima. Šnalice koje podsećaju na nakit našle su se na modnim pistama svih viđenijih dizajnera, pa su nesumljivo trend koji treba isprobati.

Prirodni sastojci u nezi

Dominacija prirodne kozmetike sve je ispoljenija iz godine u godinu. Raste broj nezavisnih malih proizvođača koji prave sredstva za negu od potpuno prirodnih sastojaka, a sa njom i svest potrošača. Sada već svi čitamo sastojke kreme za lice koju kupujemo i izbegavamo teške i štetne hemikalije, poput parabena koji se decenijama nalazio u kozmetici. Prirodna ulja postala su dobro poznata po svojim blagotvornim efektima. Ono što je novo ove sezone je rast popularnosti sastojaka životinjskog porekla, poput kozjeg mleka. Ovaj sastojak postaje sve traženiji u kremama i serumima jer ostavlja blagi fil na koži i ne samo da je hrani, već i smanjuje nastanak akni.

Lakovi za nokte

Za razliku od prethodnih nekoliko godina kada je u trendu bila pomama za gel lakom, novi trendovi su više usmereni ka prirodnijem izgledu noktiju, pa se i dobri stari francuski manikir vratio u modu – sa malim preokretom. Naime, u belo se ne boji samo vrh, već i koren nokta. Osim toga, u trendu su i neutralne boje, a praznična sezona sa sobom je kao i uvek donela trend šljokica na noktima. Neobičan trend koji sve češće možemo da vidimo je i životinjski print na noktima, pa hrabre dame često svoje nokte ukrašavaju šarama poput zebre ili tigra.

U svetu bezbroj izbora, kada je u pitanju naša lepota, moramo birati baš ono što odgovara našoj koži i što neće ugroziti naše zdravlje. Vreme invazivnih tretmana i jakih hemikalija odavno je prošlo i najnoviji trend u lepoti je što zdraviji i što prirodniji izgled. Tek kada njega postignemo ostale strategije ulepšavanja mogu dati efekta.

Komentari

Neki baner

1 COMMENTS

Comments are closed.