Platonska ljubav ili samo ljubav?, Tko vlada emocijama vlada životom:, Njega nikad nije ni bilo briga, Pročitajte ovo ako ste umorni od svega, Šta te plaši ovog ljeta jesenjeg?
Osobni razvoj

Pročitajte ovo ako ste umorni od svega

Umorni ste, čak i od toga što živite u njemu. Umorili ste se jer previše volite, brinete, dajete se svetu, koji ništa ne pruža zauzvrat. Umorili ste se od neizvjesnosti. Od monotonije svakodnevnog života.

Nekada ste bili puni svijetlih nada, optimizam je nadmašivao cinizam, bili ste spremni davati iznova, i iznova. Ali, slomljeno srce, neispunjeno nekim obećanjem, neuspjeli planovi – sve vas je to, postepeno, vraćalo sa nebesa na zemlju.

Svijet nije uvijek bio dobar prema vama, i gubili ste više, nego što ste dobivali, a sada više nemate nikakvu inspiraciju da to ponovo pokušavate…

Istina je da smo svi umorni. Svako od nas.

Nakon određenih godina, svi smo sve više armija slomljenih srca i bolnih duša, koji očajno traže harmoniju.

Želimo više, ali previše smo umorni da tražimo. Ne sviđa nam se gdje se sada nalazimo, ali suviše smo uplašeni da počinjemo nešto ispočetka. Treba da preuzmemo rizik, ali bojimo se da se sve oko nas može, jednostavno, raspasti. Na kraju krajeva, nismo sigurni koliko puta ćemo moći početi sve iznova.

Umorni od igara, koje igramo, laži koje pričamo, nesigurnosti koju pružamo jedni drugima. Mi ne želimo stavljati masku, ali i ostajati naivnim budalama, također, nam se ne sviđa. Preostaje nam igrati mrske uloge i pretvarati se, jer nismo sigurni u svoj izbor.

Znam koliko je teško nastavljati nešto raditi, i pokušavati poduzimati nove i nove akcije kada su mentalne snage na izdisaju. A oni optimistični ideali, njegovani nekada, sada izgledaju beznadežni i glupi. Ali, evo što ja predlažem, kad ste već toliko blizu predaji: napravite još jedan pokušaj, posljednjim atomom snage.

Mi mnogo više volimo život, nego što možemo zamisliti, i to je neosporna istina. U stanju smo davati više ljubavi, više nade, više strasti, nego što dajemo sada. Želimo momentalne rezultate, i predajemo se, ako ne vidimo efekte. Osjećamo razočarenje zbog nedostatka povratne informacije, i jednostavno, odustajemo od svih pokušaja.

Shvatite da nitko od nas ne može biti inspiriran svaki dan.

Svi se mi iscrpljujemo. Svi mi padamo u razočarenja. Svi se umaramo. Činjenica, ako ste na izmaku snage i umorni ste od života, uopće ne znači da stojite u mjestu. Svaki čovjek, kojem ste se ikada divili, barem jednom je osjetio poraz u potrazi za svojim snovima. Ali, to ga nije spriječilo da ostvari svoje ciljeve. Ne dozvolite sebi da odustanete bez obzira na to što god da ste radili, da li su to svakodnevni rituali, ili pak, realizacija grandioznih planova.

Kada ste umorni, krećite se polako. Krećite se mirno, bez žurbe. Ali ne zaustavljajte se. Umorni ste iz sasvim objektivnih razloga. Umorni ste, jer mnogo toga želite da radite i mijenjate. Umorni ste, zato što rastete. I jednom, ovaj rast moći će vas zaista nadahnuti.

Izvor: Pozitivan stav

Komentari

Neki baner