Dnevnik jednog zavodnika: Sva su buđenja ista kraj kog god se budio
Popularno

Dnevnik jednog zavodnika: Sva su buđenja ista, kraj kog god se budio

Nekim je ženama dovoljna mrvica pažnje. Kažeš im da su lijepe i da si mislio na njih, iako oboje znate da nisi, i one padaju. Odjeća s njih klizi lako.

Uvijek su lijepe i to im ne zaboraviš reći. Uvijek se jako trude. Kad ujutro otvoriš oči, one već nude još malo strasti, pa ti kuhaju kavu i nose je u krevet. Sex je bio dobar, to isto spomeneš jer valja sačuvati rezerve, dok navlačiš traperice i razmišljaš trebaš li se obrijati, pa bacaš pogled na mobitel. Na njemu opet nema Njene poruke.

Ona je žena s kojom nisi otišao dalje od poljupca, ako i toliko. Njoj ne pada napamet da spava s tobom. Ona nikada ne dramatizira i većinom se s tobom ne bavi.

Ona je tamo negdje i živi svoj život.

Ponekad pomisliš kako je ohola i narcisoidna jer razmišlja samo o sebi, a tebi daje samo mrvice svoje pažnje. Nije te briga. Sviđa ti se to. I dok u vrat ljubiš onu s kojom si proveo noć i na uho joj šapćeš – ‘Čujemo se’ iako znaš da je nećeš tako skoro zvati i da je to samo fraza, ponovno bacaš pogled na mobitel.

Ima dana da se ti i Ona niste čuli. Ima i nova slika na njenom profilu. I stotine lajkova ispod nje. I komentari kako je lijepa na koje nije odgovorila, jer ona to ne radi, njoj se sve to podrazumijeva.

Ona je opet u nekom novom poslu, možda je nekud i otputovala. Znaš o njoj toliko da bi mogao tri knjige napisati a zapravo ne znaš ništa, jer ona dozira.

S Njom moraš strpljivo, ako se počneš previše motati oko nje, izgubit će interes. Tvoj trud dolazi u vješto isplaniranim dozama. Pa se sto put uhvatiš kako kliziš prstom po ekranu i razmišljaš nazvati ili ne. Onda odložiš mobitel na kojem je otvorena njena slika. Gledaš u nju i nije ti jasno što zapravo vidiš u njoj. Lijepa je. Ali nije najljepša s kojom si bio. Ali toliko je drugačija. Ne jebe te pola posto iako znaš da joj je stalo do tebe.

Ne treba te. Rekla ti je to na sto načina iako nije ni trebala, shvatio si.

Za nju uvijek imaš neku novu priču, jer i kad razgovarate svjestan si da moraš pametno. Moraš ostati zanimljiv jer inače ode sve niz rijeku. Ona će jako brzo naći nekog novog o kome će razmišljati kad joj postane dosadno. Svjestan si da neće morati puno ni tražiti, samo se okrenuti i odabrati bilo kojeg od onih patnika koji sline po njenim slikama.

Vjerojatno ih ima nekoliko kojima ponekad posveti malo pažnje, hraneći im onu nadu koja ih drži na mjestu. Ona je kao ti s ostalim ženama, zna točno koliko mrvica baciti da se ribice uhvate i zagrizu mamac.

Ona te upecala dok si ti mislio da ti loviš.

I usprkos svega i dalje ti ostavlja prostora da budeš lovac. I dalje ti daje prostora za manevar. Nikada ne prigovara iako nisi zvao. Nikada ne drami jer se nisi javio. Nikada ne pita gdje si bio. Ona zna da provodiš noći posvuda i svjesna je da žene s kojima si služe samo za…….

Ovo čitaju dame pa neću biti izravan, iako bih možda trebao biti. Možda bih vam realno trebao napisati da muškarci koji prolaze kroz vaše krevete ne žele vezu. Oni traže samo malo zabave u večerima kada su usamljeni, a maštu im golica ona koja ih u svoj krevet nije nikad pustila. Ona koja o tome ni ne razmišlja.

Oni vas ne vole i jako će se rijetko takvi odnosi pretvoriti u veze. Ako se i pretvore još rjeđe će potrajati, jer svaki muškarac želi ženu oko koje će se morati potruditi. Želi onu koja sebe voli više nego njega. Onu koja iskreno o njemu puno ni ne razmišlja ili to bar zna tako prikazati. Onu koja živi svoj život i ne zamara se puno s njim.

I to je istina koja se teško prihvaća, da neka tamo ‘rospijetina’ kako bi je vi nazvale osvaja teren i srce lika u kojeg ste uložile toliko vremena i truda. Jer ona nije uložila ništa, došla je, muvala se tuda koji tjedan ili mjesec i dobila ono što ste vi smatrale svojim.

Dobila je tipa jer joj nije bilo važno da ga dobije. Jer nije dala skoro ništa.

Svoju pažnju na kapaljku. Svoje usne u dozama, svoje tijelo – uopće ne.

I dok mu vi kuhate ručak, spremate mu kuću, trudite se da su mu u ormaru ispeglane košulje i puštate ga da vam dođe kad želi, i ode odmah nakon sexa, bez da vam je uputio ikoju suvislu osim ‘Mmmm lijepa si…. i Mmmm mogli bi još jednom’, ona dobiva eseje. Njoj postavlja milijun pitanja o tome gdje je bila, što radi i kako je, a vas nije pitao ništa. Ne zanima ga. Što bi ga uopće i moglo zanimati? Sve ste dale. Na pladnju ste servirale svoje živote, tijela, vrijeme, talente, pažnju i srce. Oko ničega se on tu više nije morao truditi.

Za ništa se nije morao izboriti.

Ona mu je pokazala da je zanima. Ona je koketna i pametna. S njom su razgovori izazov. Ona bi itekako s njim svašta radila, ali na granici ludila dok se ljube, ona stane. AKo mu uopće dozvoli da je poljubi.

Njeni su signali dvosmisleni.

U jednom trenu je meka, nježna i prisutna. U drugom je nema. Danima. Ona postaje prava. A vi gubite i one mrvice koje ste dobivale dok ste davale sve.

Pa večeras kad vas nazove onaj kojem sve dajete, koji se uvijek vraća u vaš krevet a nikad ga nema kada ga trebate, onaj koji sebično uzima sve što dajete, budite hladne i ljupko recite ‘Ne’, pa možda se priča i okrene.

Mario Krasnik

Komentari

Neki baner