Per aspera ad astra Popularno

Popis stvari za koje je život prekratak

Danas svi imaju neke popise. Popis stvari koje moraš obaviti do kraja tjedna, popis novogodišnjih odluka koje ćeš sj***t’ do kraja mjeseca, popis gradova koje moraš posjetiti ili popis namirnica koje moraš kupit’ u dućanu. Pa onda imaš one koji rade popis žena s kojima su spavali, a imaš i one koji žicaju da ih staviš na popis za neki događaj ili koncert. Tu su i popisi onih stvari koje ne smiješ radit’ na prvom dejtu i onih stvari koje moraš raditi da bi dotični pao na tebe.

A tko sam ja da zaustavljam trend?

Evo i popis stvari za koje je život prekratak.

Kao prvo, život je prekratak da budeš gladna i da osjećaš grižnju savjest zbog svake kalorije. Znam da želiš izgledati kao ona tamo ženska na Instagramu čiji su trbušnjaci čvršći od dijamanta, ali znaj da je tvoja duša već satkana od dijamanta i da ti ne trebaju još i trbušnjaci. Samo će te još više momaka salijetati i nećeš imati mira, a život je prekratak za nemir i predug za ne pojest’ cheeseburger s vremena na vrijeme.

Prekratak je i za lošu kavu, a bome i za glavobolje od lošeg vina. Ako već moram imati glavobolju, nek’ bude od dobrog vina.

Život je prekratak da se s vremena na vrijeme ne bismo zabavili, smijali do suza i s grčevima u trbuhu, hvatajući dah. Nemamo dovoljno vremena da ne bismo imali interne fore, smijali se iz sebe pa onda malo iz drugih. Svi smo ponekad kreteni, ali je život prekratak da to ne priznamo i da ne kažemo oprosti ako nekog uvrijedimo.

Isto kao što je prekratak za ljutnju. Možda ti je prijateljica zabila nož u leđa, možda te (ne)dragi ostavio zbog žene koja nije ni pola tebe, možda je netko iskoristio tvoju dobrotu, ali hej, ‘ko ih j**e. Život je prekratak da bismo ga proveli mrzeći.

Prekratak je i da bismo ga proveli slušajući lošu glazbu, koja god da je to glazba za tebe. Život je prekratak i za rasprave koji je žanr bolji i zašto. Prekratak je za bilo kakve rasprave, ljudi će se ionako složiti samo s onim što im odgovara jer znaš što? Život je prekratak da bismo se složili s nečim što nam ne odgovara.

Mrziš svoj posao? Promijeni ga. Ne osjećaš se ugodno s ljudima s kojima se družiš? Promijeni društvo. Ne vidiš svrhu fakulteta kojeg si upisala? Promijeni ga. Guši te okolina u kojoj se nalaziš? Promijeni je.

Bojiš se promjene? I moraš se. Nisu rekli da će biti lako, rekli su da će biti vrijedno, a život je prekratak da ne bude vrijedan.

Znaš za što je još prekratak? Za hodanje u štiklama. Osim ako nisi jedna od onih vanzemaljskih žena koje ih mogu nositi svaki dan bez da ih zaboli noga. Njima se možda divim još više nego ovim bezobraznicama koje mogu pojest’ slona i ostati mršave. Ja štikle ne moram ni obut’ da me zaboli noga, dovoljno je da ih vidim.

Nema veze, život je prekratak da bismo svaki dan izgledali tip top. Trebaš se znati voljeti i dok si u najgorem izdanju. Trebaš se voljeti toliko da si svaku glupost možeš oprostiti. Jer život je prekratak da bismo se osjećali loše u vezi sebe.

Život je prekratak za sve što ti ne donosi sreću, a predug da tu istu sreću ne bismo ganjali i na kraju krajeva – živjeli.

Što god da ta sreća bila.  

Komentari

Neki baner