Vrijeme je da zavoliš sebe i svoje tijelo , Pismo muškarcu koji me želi: evo zašto još nisam rekla “da” (bar za sada), Kamo sve to vodi?, Moramo li uvijek biti ‘dobra djevojčica’?
Ljubav i sex

Pismo muškarcu koji me želi: evo zašto još nisam rekla “da” (bar za sada)

Već je dosta prošlo od mog prekida – možda tjedni ili mjeseci. Ni sama ne znam jer sam izgubila pojam vremena. Za razliku od drugih žena, odavno se ne prisjećam kako sam odlučila otpustiti svoju ljubavnu priču. Prestala sam brojati dane otkad sam sama jer sve što sam shvatila za to vrijeme je puno vrjednije od prošlosti.

U srednjim sam 20-ima, neki su u 30-ima, a ima i starijih kao ja koji se još nisu skrasili u vezi jer nas je sloboda naučila da ne zaslužujemo biti s pogrešnom osobom.

Još uvijek nisam pristala na vezu s njim jer je veza obaveza kod koje je važno povjerenje i poštovanje, a ne samo ljubav. Kao što ona pjesma kaže, ljubav nekad nije dovoljna. Iako mi laska činjenica kako mi se divi netko tko se meni sviđa i trebalo bi biti dovoljno da kažem da, suzdržavam se jer to nije jedini sastojak bitan za vezu. Prije nego me zanesu osjećaji koji bi mogli biti privremeni, uključim razum. Moram biti sigurna da me netko poštuje i da mu mogu vjerovati, makar to značilo da me treba čekati dok nisam sigurna. To je zato što ne planiram biti pored njega privremeno. Želim ga za stalno.

Nisam pristala jer imam standarde. Da, svi ih imamo!

Moji su dosta realni i kunem se da ne uključuju specifične fizičke atribute niti bogatstvo. Jesam li izbirljiva? Nisam. Moja sloboda mi je dopustila da istražim kakvog muškarca trebam u životu i to uključuje da je on dovoljno hrabar da bude kakav želim jer sam vrijedna toga. Muškarac koji je previše lijen da te osvoji je onaj koji je spreman pristati na malo i neće se potruditi- a ti si bolja od tog.

Nisam pristala jer i on ima standarde. I muškarci su ljudi. Ne mogu zahtijevati od njega da bude kakav želim da bude, kad ga ja još nisam vrijedna. To je proces u oba smjera. Iako sam u prošlosti činila stvari zbog kojih mu vjerojatno nisam djevojka iz snova, vjerujem da nikad nije kasno okrenuti veslo. Još sam u procesu traženja same sebe: stalno učim o životu, popravljam svoje mane, tražim karijeru, trudim se biti neovisna i suzdržljiva. Tek kad dostignem sve što želim, voljet ću se potpuno. Tad ću se smatrati vrijednom i za njega.

Dokad ću ostati sama? Do onog dana kad ostanem bez svih razloga za reći “nisam još spremna”.

Izvor: Z&S

Komentari

Neki baner