SKada vam doleti problem, kloni se od ljudi kojima nisi dobar – njima to nitko nije!
Cafe

Kada vam doleti problem

Taj neki problem koji imate možda vam se čini najveći na svijetu. I možda ne možete ni razmišljati o ničemu drugome jer vas je toliko zaokupirao. Toliko da se vaši dani pretvaraju u njega. Pa biste najradije pobjegli negdje daleko. Ma na kraj svijeta, što dalje…

Ali zapamtite, gdje god idete uvijek nosite sebe sa sobom. Uvijek.

Zato se suočite sa njime ovdje i sada.

Prvo se zapitajte zašto vam je došao? Što vam govori i što vas želi naučiti? Kamo vas usmjerava? Koje vaše strahove i unutarnje konflikte reflektira?
Čega se toliko grčevito držite i ne želite otpustiti? Koju lekciju trebate savladati?

Zapitajte se… I saslušajte odgovor. Raščistite to sami sa sobom.

Pa se onda usmjerite na idealno rješenje. I uložite svu svoju energiju i fokus na to. Ne na problem. Jer ako stalno razmišljate o njemu, time ga energetski hranite i on raste. A to sigurno ne želite.

Usmjerite se na cilj. Na rješenje, radost i olakšanje koje ćete tada osjetiti! Hranite tu sliku emocijama i udahnite joj život. Dozvolite si u potpunosti proživljavati taj osjećaj! I ponašati se onako kako biste se ponašali da je već sve riješeno.

Činite to koliko god i kako god možete.

Neka ta potencijalna budućnost postane vaša sadašnjost. Neka slika i osjećaj rješenja postane jači u vašem umu i srcu od pogleda na problem ispred vas. Do te mjere da osjetite zahvalnost jer je već riješeno. Pored zahvalnosti na svemu što jeste i što imate u svom životu.

Tako si najbolje možete pomoći. I najbrže taj izazov završiti, doprinijeti da nestane.

Da, toliko ste moćni. I više od toga.

Jednom kada savladate taj proces, možete ga koristiti kad god poželite. I nećete više imati potrebu bježati od ičega. Jer ćete ZNATI da to možete riješiti sada i ovdje. Da imate moć promijeniti stvari nabolje.

I onda mirni i čisti ići dalje. Gdje god poželite. 

Iva – Sunčana strana

Komentari

Neki baner