Postoje stvari za koje ne postoji cijena

Stvari poput ispijanja jutarnje kave u tišini, ili tišina općenito. To mi je prvo palo na pamet što vjerojatno mnogo govori o mom trenutnom stanju svijesti. Volim ja svoje ljude, ali tišina je ponekad zaista blagoslov i nema tih para zbog kojih bih je mijenjala, ponekad, nisam još toliko antisocijalna.

Nemoj mi zamjerit’. Budna sam od 6 ujutro, meni je sad četvrtak i 11 navečer, moram ovo napisati do kraja i moram oprati kosu jer mi je trenutno puna ricinusovog ulja ako nekog slučajno zanima. Vjerojatno ne, ali nema veze, ovo je moja kolumna.

To je još jedna stvar za koju ne postoji cijena – sloboda govora i izražavanje svog mišljenja. Zapravo, sloboda općenito. J***š sve pare ovog svijeta ako zbog njih ne možeš biti to što jesi, ako si zbog njih vezana lancima, a na ustima ti je brnjica.

Reci sestro sve što želiš i imaš za reći. Tko ti brani? Ako ti netko brani, brani i ti njemu pa da vidimo. Šalim se, nemoj mu braniti, budi bolji čovjek, ali realno, ljudi se najviše naljute kad se prema njima ponašaš onako kako se oni ponašaju prema tebi. To je činjenica. Probaj me razuvjeriti ako možeš.

Kad smo već kod izražavanja svog mišljenja, ja to jako volim raditi, a sad to radim, na vašu (ne)sreću, još i češće na svojoj Facebook stranici. Ako te zanima više i ako sam ti simpa i zanimljiva, otiđi skroz dolje do moje biografije i klikni ispod na maleno slovo f i voila – na mojoj stranici si.

Oprostite, morala sam, marketer u meni je jači no ikad.

Evo još jedne stvari za koju ne postoji cijena – dok u ovom bučnom svijetu pronađeš ono što voliš i dok radiš sve da u tome postaneš stručnjak. Želim vam svima da se pronađete i da postanete najbolji što možete biti. Ovaj svijet je dovoljno velik da bismo svi uzeli svoj komad torte i međusobno se poticali i podržavali u uspjehu.

Što će ti u životu okruženje koje te pljuje, ne cijeni i koje je samo ljubomorno. Ni sve pare ovog svijeta nisu dovoljne da bi netko trpio takve ljude. Tvoji živci i tvoje mentalno i psihičko stanje su također stvari za koje ne postoji cijena. Čuvaj ih kao ništa drugo. Jer ništa drugo nije važnije od tvoje sreće i zadovoljstva – sa sobom, s drugima, sa životom, sa svime.

Postoje stvari za koje ne postoji cijena
Foto: Stjepan Hranilović

Što će ti posao od kojeg ti je svakog jutra muka, a nakon njega se osjećaš kao da te netko prebio k’o vreću krumpira. Ne znam zašto bi netko tukao vreću krumpira, ali eto, sad je već 23:23, nemam pametnije usporedbe u ovo doba. Uglavnom, ako se mene pita, ja nemam ništa protiv novaca, naprotiv, uzet’ ću ih bez problema jer ti je s njima ipak lakše u životu, ali ako bih morala birati između manje plaćenog posla na kojem mi je lijepo i više plaćenog posla kojeg mrzim – odabrala bih ovaj manje plaćen. Razlog je jasan – postoje stvari za koje ne postoji cijena.

Ne treba ti ni dečko ni cura ni prijatelj koji te ne cijeni i koji te želi mijenjati. Ako te ne voli takvu kakva jesi, reci mu doviđenja. Nemaš vremena za to, vjeruj mi.

Za (samo)poštovanje također ne postoji cijena, a ipak se mnogi cjenkaju oko njega.

Neka ti cjenkanje bude samo loša navika iz prošlosti, a novi dan – novi početak. Bez nepotrebnih stresova, gubljenja živaca, okruživanja krivim ljudima i bez nepotrebnih razgovora uz jutarnju kavu.

To vam želim svima, a sad idem napokon oprati kosu i u krevet.

Do čitanja.

Komentari

Neki baner