Giorgio Armani: Ovako današnja moda siluje žene
ShowBiz

Giorgio Armani: Ovako današnja moda siluje žene

Dosta mi je toga da slušam riječ trend, izjavio je legendarni dizajner.

Talijanski modni kreator Giorgio Armani optužio je modnu industriju da „siluje“ žene nametanjem kratkoročnih trendova i seksualno orijentiranim marketingom.

Vrijeme je da kažem što mislim. Dizajneri siluju žene”, rekao je Armani (85) novinarima na marginama revije svoje linije Emporio Armani, na Milanskom tjednu mode.

Kad žena šeta ulicom i vidi reklamu na kojoj su u prvom planu grudi i stražnjica neke žene, i ona poželi biti takva, kazao je kreator. Tako ona, kako je objasnio, biva “silovana”.

Možete silovati ženu na mnogo načina, tako što ćete je baciti u podrum ili joj sugerirati da se oblači na određeni način – rekao je Armani, poznat po elegantnim odjevnim predmetima.

On je dodao da u njegovim kolekcijama ima kratkih i dugih suknji, širokih i uskih hlača, čime pruža maksimalnu slobodu ženama da iskoriste sve mogućnosti odijevanja.

Dosta mi je toga da slušam riječ trend. Trebamo pokušati raditi za suvremenu ženu. Trendovi ne trebaju postojati – rekao je Armani i dodao da je njegova najnovija kolekcija za mlade inspirirana djevojkama “snažne volje”.

Photo: Armani / discoverwalks.com / Izvor: Stil

Komentari

Neki baner