Per aspera ad astra Popularno

Ima li on pravo govoriti ti što da odjeneš i zašto ne?

Danas je jedan od onih dana kad sat vremena gledam u prazan Word i nikako da počnem. Već sam deset puta promijenila naslov i dalje mi ništa ne odgovora. Prvo sam napisala pita umjesto puta u prethodnoj rečenici. Izgleda da sam opet gladna, a možda je samo do PMS-a.

Ali gledajmo sve to s pozitivne strane. Bolje da se živciraš oko naslova jer si u PMS-u nego oko toga što ti djevojka ima odjeveno jer si iskompleksirani kreten.

Baš sam neki dan razmišljala o tim vezama u kojima žena ne smije izgledati k’o avion jer se frajer odmah uvrijedi i misli da ona to radi samo da bi on bio ljubomoran. Kad bih se ja našla u toj situaciji, izašla bih iz te situacije iste sekunde. 2020. je, reži toksične odnose češće nego ispucane vrhove.

Jer kao prvo, vjerovali ili ne, nije da se žene sređuju samo da bi zadivile nekoga. Volimo se srediti jer eto, već sam rekla, volimo se srediti. Lijepo se osjećamo kad smo si lijepe. Pokazujemo kožu jer se osjećamo dobro u svojoj koži, ne da bi tamo neki lik pao u nesvijest dok nas vidi, a ni da bi se netko osjećao ugroženo. To, realno, nije naš problem.

U svemu tome nema apsolutno ništa loše. Isto tako, vjerovali ili ne, iza sređene žene mnogo puta nema apsolutno nikakve agente ili zlokobnog plana.

Kao drugo, to što je ona odjenula novu top odličnu „mogu pokoriti svijet“ haljinu, to ne znači da je željna pažnje ili da traži nekog s kim će te prevariti ili ne znam što. To znači da se u njoj osjeća još bolje nego inače. A i budimo realni, ako te baš želi prevariti, prevarit će te i u skafanderu. Nije to do odjeće, do osobe je.

Kao treće, ako se i dalje osjećaš nesigurno dok ti djevojka izgleda k’o avion. Poštedi muke i sebe i nju i jednostavno nađi neku koju nećeš morati mijenjati da bi se osjećao bolje. 2020. je, vrijeme je da prestanemo mučiti i sebe i druge.

Kao četvrto, ne znam što je četvrto, ali sam se uživjela u ova nabrajanja.

Ah da, djevojke, molim vas, ne treba vam tolika količina negativne energije u životu. Zar ti zaista treba netko tko će ti diktirati kako da izgledaš? Ne treba. Bolje da si sama nego s nekim tko umanjuje tvoj sjaj samo da bi povećao svoj.

2020. je, ne umanjujemo svoj sjaj ni da je Brad Pitt u pitanju.

Izgledaj kako god želiš, ne mora biti samo do sređivanja. Budi kao klošar jedan dan, a kao Beyonce drugi dan. Totalno je nebitno tako dugo dok se ti osjećaš dobro u svojoj koži. Nek’ priča i grad i selo ako ih to veseli. Nek’ i on gunđa koliko god želi, ali nek’ zna da je zamjenjiv kao i svi na svijetu.

Jer ako te ne voli i ne prihvaća takvu kakva jesi, tko mu je kriv. Doći će netko tko hoće pa nek’ se onda tuče po glavi. Eto. To je to od mene.  

Komentari

Neki baner