njega-lica
Zdravlje i ljepota

Kada je pravo vrijeme da se krene sa anti age preparatima za njegu kože

Značaj redovne njege kože je nešto o čemu redovno govore kako kozmetičari, tako i dermatolozi ali i šminkeri, koji često znaju da podsjete da šminka služi tome da istakne ljepotu, a ne da zamaskira i neutrališe nedostatke. 

Kada govorimo o njezi lica jedna od prvih asocijacija su na nam kreme koje hidriraju i zatežu kožu lica, odnosno neutrališu znake starenja, ovakvi preparati spadaju u anti age kozmetiku, a svaka dama se u jednom momentu zapita kada je pravo vrijeme da običnu dnevnu zamijene anti age kremom.

Baš kao što svoje tijelo njegujemo iznutra i podmlađujemo ga hranom koju unosimo u sebe, te i različitim dodacima koji znatno utiču na poboljšanje stanja našeg organizma kao što je na primer hladno procesiran kakao prah, tako treba da njegujemo naše tijelo spolja, odnosno da se fosiramo na našu kožu. 

Kako ih uočiti i kada očekivati prve znake starenja?

Prvi znaci starenja su obično sitne linije oko očiju i usana. Sljedeća stavka je blaga depigmentacija kože kao znak da se ćelije sporije regenerišu. Ono što predstavlja glavni uzrok starenja kože jeste njena dehidratacija, koja dovodi to toga da počnu da se pojavljuju sitne ali uočljive linije poznatije kao bore. 

Ovi simptomi starenja se javljaju već oko 25. godine, kada koža počinje da gubi kolagen i polako ali sigurno se ostavlja prostor za formiranje prvih bora. To ne znači da odmah treba krenuti sa ofanzivnim metodama protiv starenja, sa 25 godina je sasvim dovoljno da se uzme u obzir anti age kozmetika bazirana na prirodnim sastojcima, koja će prirodno i blago njegovati i održavati kožu. 

Kako odabrati odgovarajuću anti age kremu za vaše lice?

krema-za-njegu-kože

Kako biste odabrali adekvatnu kremu potrebno je da poznajete svoj tip kože. U zavisnosti o toga da li je reč o suvom, normalnom ili mešovitom tipu zavisi i koji proizvodi će odgovarati za njegu vašeg lica.

Njegu kože podrazumijeva i redovno čišćenje, pa na to takođe ne treba zaboraviti prilikom odabira adekvatnih preparata koje ćete uključiti u svoju dnevnu rutinu kojom ćete njegovati lepotu.

Prilikom određivanja tipa kože treba znati da dehidrirana koža nije tip već stanje kože u kojoj se ona našla posredstvom određenih faktora, i svaka od tri tipa kože mogu u nekom momentu biti dehidrirana. Osim tipa kože važno je i njeno stanje, odnosno da li je riječ o prvim znacima starenja, i gubitku tonusa kože ili se radi o vidljivim borama.

Razlika između dnevne i noćne kreme

Vjerujemo da vam je već poznato da postoje dnevna i noćna krema, ali možda vam je manje poznato da je kao anti age krema značajnija ona noćna jer ima svojstva detoksikacije i regeneracije ćelija kože koje se odvijaju tokom noći, kada mlada i zdrava koža, ali i ona starija,  zajedno sa ostatkom organizma odmara.  

Regeneracija kože se odvija od 22h pa narednih 6 sati, s toga noćne kreme imaju značajniji uticaj na odlaganje starenja, od dnevnih. Zato ako već birate između noćne kreme ili dnevne anti age, izaberite noćnu.

SPF nega – prvi korak ka očuvanju mladosti

Dnevne kreme koje imaju SPF faktor koji vas štiti od štetnih sunčevih zraka je prva stvar koju bi trebalo da uvedete kako biste očuvali mladost vaše kože. Kreme sa zaštitinim faktorom nisu samo one koje nosimo na plažu, već i regularne dnevne kreme koje možete uvesti već od 18. godine, s obzirom na činjenicu da izlaganje suncu ubrzava proces starenja kože.

Za njegu kože nikada nije previše rano, jer dobar temelj će vam znatno pomoći da nadogradite spratove lijepe, zdrave, blistave i naposlijetku mlađe kože, koje ćete postići pravilnim uvođenjem krema za održavanje mladosti. 

Komentari

Neki baner