Feminine Flow: Ples i emocije
Cafe Zdravlje i ljepota

Feminine Flow: Ples i emocije

Ne znam kako je vama, ali meni je baš dosta ovih savjeta i naputaka koji nam spočitavaju što u ovoj situaciji osjećamo bilo koju drugu emociju osim mira. Svaka iz svojih razloga osjeća i nemir. Da, postoji taj duboki mir negdje ispod srca skriven, ali u nama je i nemir jer nismo navikle na toliku neizvjesnost. 

Neke su danas možda zatvorile svoje male obrte, neke su potpisale zahtjeve za mjere države, a neke su dale otkaz ljudima jer nisu imale drugu opciju.

Neke su doma s djecom i ne nalaze trenutak za sebe. Neke su izgubile posao. Nečiji su muževi „na prvoj liniji“ u borbi s virusom ili potresom, a neke su i same tamo. Nečija djeca u su bolesna i neke od nas za njih strepe. Neke su na blagajni. Danima, tjednima, slušaju one iste piiip piiip zvukove i pitaju se hoće li baš slijedeća osoba biti ta koja će zarazu prenijeti na njih. 

Neke su ostale bez svojih domova. Neke su se ozbiljno prestrašile potresa i u njima čuči strah te trzaju na svaki malo jači vjetar koji lupne u prozore ili protutnji hodnicima. 

Ne osjećamo sve mir i zadovoljstvo što smo doma. Neke osjećaju tugu. Neke razočaranost. Neke strah. Bijes. Ljutnju. Nemoć. 

I sve je to u redu. Nemoj da ti savjeti s interneta zatvore srce i da misliš da se moraš osjećati ovako ili onako. Osjeti sve. Vrišti u jastuk. Lupi nogom u pod. Pjevaj na glas. Pleši. 

Do sad sam svoju priču i pokret koji me liječi dijelila najviše sa ženama koje su plesale u mom studiu. Sada ga želim podijeliti sa svim ženama. Nema boljeg vremena nego sada, da uđemo u svoju žensku energiju. Nema boljeg vremena da stavimo muziku u uši, prepustimo se pokretu i pustimo emocije da budu točno takve kakve jesu. Mir dolazi u brojnim oblicima i može postojati zajedno s nemirom. Nemir u srcu mir u tijelu. Nemir u tijelu, a mir u duši.

Pronađi kutak u svojoj sobi, možda kad svi zaspu, pusti si neki od naših treninga u slušalice i pokreni tijelo. Uspori. Prodiši. Osjeti sebe. Na kraju svakog workouta možeš pronaći i koreografiju sazdanu od vježbi iz tog workouta.

Feminine Flow: Ples i emocije

Prođi ju nekoliko puta i kad imaš osjećaj da je otprilike znaš, odvali neku pjesmu koju obožavaš i zapleši. Pusti da tijelo klizi i da bude sporije od muzike koja svira. Da osjetiš svaki pokret, svaki pomak, svaki udah. Pokušaj to raditi nekoliko dana na isti video – isti workout. I promatraj što se događa.

Želim ti jednu predivnu avanturu. Ostani ili postani slobodna unutra baš zbog okolnosti u kojima se nalaziš. 

https://bit.ly/FeminineFlowByIvka

Pretplati se na naš kanal i svakog tjedna primi dva nova workouta: Utorkom ples na stolici, a petkom Feminine Flow.

U opisima videa pronaći ćeš i prijedlog muzike za trening.

Ljubi te Ivka

Komentari

Neki baner