Marina Abramović: Prolazim kroz zidove
Tatjanin svijet knjige

Marina Abramović: Prolazim kroz zidove

Moj prvi utisak nakon pročitane biografije “Prolazim kroz zidove” Marine Abramović je kakav je ona život živjela i živi!

Ova predivna, dirljiva, emotivna, duboka i duhovita knjiga pokreće nas na kreativnost i bolje korištenje svojih potencijala!

Marina Abramović je najčuvenija umjetnica performansa. Osmislila je jedinstvene metode izdržljivosti kojima je pomicala granice vlastitih potencijala i granice moderne umjetnosti, preoblikujući sebe i svoju publiku.

Iako je imala teško djetinjstvo, odrastajući u poslijeratnoj Jugoslaviji kod bake, bez roditelja do šeste godine, a onda uz surovu majčinu kontrolu, ona uspijeva da se izdigne iznad svega toga svojom radoznalošću i željom da se umjetnički izrazi na jedinstven, drugačiji način.

U svemu što radi, Marina se daje u cijelosti. Pa tako i u ljubavi. Dirnut će vas njena ljubavna priča s Ulajem i Paolom i osjetit ćete čitav spektar prejakih emocija od ljubavi, strasti, osjećaja jednosti, do bola i patnje od koje može da se umre.

Marina Abramović: Prolazim kroz zidove

Kroz svoje performanse, Marina je pokazala da je umjetnost život i da pripada svakome. To je Marinina svrha.

Nisam ispuštala iz ruku Marininu jedinstvenu životnu priču. Divim se njenoj snazi da usprkos neuspjesima, kritikama, nerazumijevanju njene umjetnosti, ljubavnim krahovima, uspijeva iz svega da ustane jača, bolja, emotivno i duhovno preobražena i spremna pomicati nove granice.

Čitajte s radošću,
Vaša Tatjana

Komentari

Neki baner