Sve što sam naučila o braku nakon razvoda..., Nekoliko zapovijedi za muškarce:, Ovi horoskopski znakovi imaju najviše izgleda za predivan Dan zaljubljenih!, Oprosti, da te pitam: Jednu želiš a drugu ženiš, zašto?,Jesmo li zaboravili kako voljeti? Ili još gore, jesmo li zaboravili što je ljubav?
Ljubav i sex Specijal

Sve što sam naučila o braku nakon razvoda…

Razvod nije kraj. To je više kao “zbogom” onoj ženi koja ste nekada bili. No, za razliku od tog “zbogom”, razvod donosi novi početak i imate predivnu priliku da neke od najtežih lekcija koje ste naučili, unesete u svoj novi život, u svoju budućnost.

1. BRAK NIJE 50/50

Mnogi od nas ulaze u brak misleći da ako ste vi jedna polovica cjeline, to znači da ćete napraviti jednu polovicu posla. No, brak nije ni podjela obveza, ni dužnosti ni ljubavi. Možda i je, na najbolje dane, ali vaši najbolji dani nisu svakodnevni.

U braku će biti dana kada jedva skupite i 10 posto energije za ono što vam je potrebno da doprinesete brak. Tih dana ćete biti ludi od posla, djeca kao da pošašave i sve te situacije vam mogu spustiti raspoloženje i snagu. Biti će tu situacija kada i vaš partner može osjetiti manjak energije, a to može potrajati tjednima.

Ono što čini jedan brak, nije jednaka podjela na dva dijela, ali je spremnost na oprost i pomirenje kada se ta jednaka podjela ne dogodi.

Nemojte samo sjediti i čekati da se vi i vaš partner susretnete u točki na pola puta. Budite spremni na susret gdje ih trebate sresti, i smatrajte taj susret kao dar, ne kao zaslugu.

2. IDITE U KREVET LJUTI

Nikad ne možete potpuno razumjeti koji je osjećaj najjače ljutnje, dok vas ne razočara osoba s kojom ste u braku. Nema ljutnje poput one koja je potaknuta da se ugasi vatra u braku. To je vrsta ljutnje zbog koje poželite reći cijelom svijetu kako se osjećate. Ali nemojte.

Otići u krevet kada ste ljutiti, ponekad je najbolja stvar koju možete učiniti. Čak i ako vam tih osam sati vremena, distance i drukčije perspektive dopusti da se smirite, to vam može pomoći da osvijestite što zaista osjećate i koji su razlozi da je partnerovo ponašanje izazvalo tako duboku ranu.

Ako ponekad vi ne odete tako ljuti u krevet, vrijeme tijekom svađe koje se ne prekine može izazvati samo dodatne tenzije, svađe, riječi koje će izaći, a ne možete ih više povući. Udahnite, smirite se, jer sutra je novi dan.

3. ROMANTIKA JE BITNA

Sjetite se vremena kada ste tek počeli hodati. Stvari su bile električne. Sigurno ste proveli sate i sate razmišljajući o riječima koje ćete reći, one lijepe, stvari osobi koju želite da ostane uz vas do kraja života. Zatim je lov bio gotov, on je taj, vi ste pobijedili, našli ste ga. I sada više nije bilo potrebe da budete ona najpametnija, najljepša, duhovita ili da najbolje izgledate od svih u prostoriji. Je li tako?

Malo romantike, ili puno, ovisno o vašim potrebama, bi trebalo ostati na putu kroz vaš brak. To vam daje priliku da prezentirate najbolji dio sebe kako bi svog supruga iznova i iznova mogli podsjetiti zašto ste napravili tako važnu odluku. Zanemarivanje romantike i sebe, dovodi u pitanje sve, a uskoro ta pitanja postanu dvojbe, koje vas često vode da ste na pola puta izlasku kroz vrata.

4. ŽIVI SVOJ ŽIVOT SADA

Često znamo čeka ti, čekamo da počnemo živjeti svoj vlastiti život dok ostvarimo ovo, dok suprug napravi ono, dok… A sve to vrijeme dok čekamo, iznutra se razvija osjećaj zbog kojeg smo nesretni. Mnogi ljudi su se morali nositi sa skupim razvodima, jer nisu obratili pažnju na ove točke. Samo zato što ste se dogovorili da ćete živjeti kao partner drugoj osobi, ne znači da ste sijamski blizanci.

Učinite stvari za sebe kada ste spremni za njih, to će vam pomoći da se razvijate kao pojedinac, i na kraju, to će vam pomoći da se vrati obilje u vaš brak, u smislu ljubavi, povjerenja, sreće. Dakle, ako to ne eliminira vaše zajedničke resurse, iskoristite svoj vlastiti život kako bi ostvarili svoje osobne ciljeve.

Otiđite na ono putovanje kojeg tako želite. Napišite svoju knjigu. Završite fakultet do kraja. Izgradite sebe, tako da možete graditi svoj brak, i na taj način, vi ćete potaknuti svog partnera da dođe na vašu razinu razmišljanja i djelovanja.

5. NEĆETE DOBITI MEDALJU ZA OSTANAK U LOŠEM BRAKU

Razvod je teška odluka koju morate donijeti, a obećali ste sebi i suprugu zajednički život zauvijek. Dok je razvod definiran životni događaj, koji je težak, izbjegavajući ga, također nije odgovor. Bezizlazan brak, je bezizlazan brak, a vi imate samo jedan život koji živite. Dakle, ako su iscrpljene sve opcije kojima ste pokušali spasiti sve što se dalo pokušati, ali ipak ne možete vidjeti ni umjereno sretnu budućnost sa svojim suprugom, završite svoj brak.

Nesretni brakovi često čine i druge ljude nesretnima, niste samo vas dvoje koji patite. Tu su vaša djeca, članovi obitelji, prijatelji, kolege, a vjerojatno i vaš konobar u kafiću u kojem pijete kavicu osjeća da ste došli do dna.

Razvod je svjesno definiranje životnih događaja, a to biva utkano u tkivo vas i u osobu tko ste zaista.To će vas promijeniti, ali neka vas promijeni u osobu koja vam je potrebna da postanete.

Z&S

Komentari

Neki baner