Zašto samohrani otac može biti predivan ljubavnik?, Priča o jednom razvodu: sve je krenulo kad su dobili bebu, Otac nije isto što i tata
Odnosi

Zašto samohrani otac može biti predivan ljubavnik?

Ako tražiš ljubav, a samohrani očevi nisu na tvom popisu kao potencijalni partneri, možda je vrijeme da bolje promisliš. Biti samohrani roditelj nije lako, ali postoji neka privlačnost kada su u pitanju samohrani očevi. Plus, njemu sigurno nije lako pronaći nekoga tko će biti spreman započeti s nekim novim vezu, a ujedno podizati i odgajati dijete.

Također, žene se nerado odlučuju za vezu s muškarcem koji je samohrani otac, koji dijeli skrbništvo s djetetovom majkom, ali sama odanost prema svom djetetu pokazuje koliko je on predan i suosjećajan prema odnosima. Odnos sa samohranim ocem dolazi s preprekama, ali postoje brojni razlozi zašto ne bi trebala izbjegavati krevet s njim, samo zato što on iza sebe ima prošlost i dijete.

Želimo ti otvoriti oči i pokazati ti, zašto su samohrani očevi dobri ljubavnici, a možda i on može postati najbolje što ti se moglo dogoditi u životu.

 1. Oni su strpljivi.
  Jedna stvar koja je za odnos vrlo bitna je strpljenje, a samohrani očevi su itekako savladali tu vještinu. Svatko tko treba pripremiti obroke za svoju djecu, uskladiti boje i odjeću, za svako godišnje doba, dodatnu opremu za sve životne slučajeve, i raditi svakodnevne stvari koje nisu mislili da će ikada sami raditi… za sve to treba strpljenja. Oni su istrenirani kao da žive malu vojnu dnevnu operaciju. Samohrani očevi poznaju umijeće strpljivosti i znaju kako stvari funkcioniraju.
 2. Kontracepciju smatraju vrlo ozbiljno
  Imati dijete, oni nikada ne smatraju pogreškom, ali kada je riječ o nastanku obitelji, samohrani očevi jako dobro znaju kako dolaze djeca, sigurno ih ne donosi roda. Kada je kontracepcija u pitanju, možeš biti bez brige, jer oni znaju kada je pravo vrijeme da ponovno postanu tate.
 3. Oni se ne boje svoje osjećajne strane.
  Ako tvoj novi partner ima muško dijete možeš samo zamisliti koliko je puta svoja popodneva proveo na nogometnom igralištu i vezao kopačke, a ako ima djevojčicu, vjerojatno je satima lakirao nokte i oblačio lutkice. Podizanje djece je teška stvar, a tu su i emocije koje su jako uključene u odgajanju djece. Potrebno je puno snage da muškarac postane nježan, da bude i tata i mama, a da dijete ujedno bude sretno. A ako si ti osjećajni tip žene, razumjet ćete se jako dobro.
 4. Oni su eksplozija u krevetu.
  Nema sumnje da je netko tko ima samopouzdanja, tko je otvoren, osjećajan, da posjeduje univerzalne seksualne osobine. Samohrani otac ne samo da će poštivati tvoje tijelo, već jako dobro razumije kako stoje stvari pod plahtama. Čak i ako si manje samosvjesna, on te nikada neće iznevjeriti u krevetu. Vjerovala ili ne, ali tvoje se najveće seksualne fantazije mogu ostvariti sa samohranim ocem.
 5. Oni znaju što žele.
  Jedna važna vještina koja se razvija kod onih koji imaju djecu, je sposobnost da se prilagode promjenama i nauče se nositi s neočekivanim planova, s puno pozitivnosti i milosti. Stvari bi se mogle i dogodit će se ponovno u životu, pa čak i bez nekog solidnog plana za svoj život, samohrani očevi znaju što žele i to što žele će ostvariti. Ovo je vjerojatno jedna od najboljih osobina samohranih očeva.
 1. Oni će ti dati priliku da postaneš dio nečijeg života
  Samohrani otac će uvijek zaštiti svoje dijete. Ako te u nekom trenutku želi upoznati s njegovim djetetom, to je zato što ti želi pružiti priliku da dotakneš nečiji tuđi život. Upoznat ćeš nekoga koga on cijeni i voli najviše u životu i nema veće časti od toga. I ti bi trebala poštivati i biti zahvalna na ovakvoj gesti, jer je on u tebe stekao dovoljno povjerenja da te upozna s najvažnijom sobom na svijetu.
 2. Oni su dobri slušači.
  Vjerovala ili ne, samohrani očevi nikada ne bježe od razgovora. Možda samo onda kada ga tražiš da izađete van na večeru ili u kino, ili on osjeća da bi se svađala, jer te nije nazvao na vrijeme. Samohrani očevi slušaju, oni razumiju sve tvoje nedoumice, probleme, samo mu ponekad daj malo vremena, razgovarajte i sve će se riješiti.
 3. Oni su uvijek pri ruci.
  Bilo da popravlja igračku, gradi LEGO kuću, pronalazi majicu koja odgovara današnjem outfitu, ili odabire odgovarajuć alat za zadatak, samohrani očevi znaju što učiniti da stvari dobro funkcioniraju. Oni su već prošli kroz puno truda pokušavajući popraviti i srediti stvari u svojoj prethodnoj vezi, a ujedno zadržati djecu sretnima. Oni znaju kako nešto treba napraviti, i nikada im nije teško niti ispod časti prihvatiti novi izazov.
 1. Oni znaju kako održati odnos
  Ima tone razloga zbog kojih netko postaje samohrani roditelj. No, ono što je važno, je iskustvo kojeg su stekli. Jer su pokušali učiniti sve da bi se odnos održao. Kada čovjek ima djecu, tada nauči puno o stvaranju veza i uspostavljanju zdravog odnosa.
  Oni će te nagovoriti da gledaš romantičnu komediju ili da se odete prošetati parkom, zbog boljitka odnosa. Budi sretna ako izlaziš sa samohranim roditeljem, jer njemu je jako teško raskinuti.
 2.  Njima se ne žuri
  Vjerojatno si izašla s nekim koji te htio odmah odvesti u krevet nakon prve kave, no samohrani očevi jednostavno nemaju vremena da budu takav tip čovjeka. Neko tko ima dijete i sam je, on uvijek radi na tome da bude pravi trenutak za učiniti pravu stvar. On zna kako treba održavati granicu između sebe, djeteta i izlazaka, a upravo ga je ta granica naučila da ide polako, sporo prema čvrstoj podlozi za savršenom ljubavi.

Z&S

Komentari

Neki baner