Kad sami nismo htjeli stati život nas je zaustavio!
Osvrt na društvo Specijal

Kad sami nismo htjeli stati život nas je zaustavio!

Kad sami nismo htjeli stati život nas je zaustavio, zaustavio i priupitao nas gdje smo to toliko cijelo vrijeme žurili, koje su to stvari koje su bile neodgodive i kojima smo sve trebali podredili i svoje zdravlje i svoju obitelj i sve što imamo.

Zaustavio nas je s razlogom!

Zaustavio nas je da nas podsjeti tko smo i kolika je naša stvarna veličina u svijetu koji nas okružuje, zaustavio nas je da bismo čuli otkucaje svoga srca i napokon mirno mogli udahnuti zrak.

Kad sami nismo htjeli stati život nas je zaustavio i postavio pitanje zašto smo naš um toliko napunili lošim mislima, naše srce lošim osjećajima, svoju budućnost katastrofičnim predviđanjima i zaboravili živjeti u svijetu koji nas okružuje. Život nas je zaustavio da malo pogledamo u svoje strahove i sumnje i shvatimo koliko su besmisleni i koliko nam svakoga dana oduzimaju ono pozitivne energije s kojom bismo mogli stvoriti nešto veličanstveno.

Život nam je rekao „stani“ jer smo to svoje ludo stanje užurbanosti i stresa počeli opravdavati kao normalno, prihvatili kao nešto što nema alternative i počeli živjeti kao da ćemo ovdje živjeti vječno. Zaboravili smo oblikovati život po svojoj mjeri a počeli ga oblikovali onako kako nam je počelo nametati društvo i umjesto da živimo svoje snove i vizije počeli smo živjeti samo da bolju sliku u tuđim očima.

Kad sami nismo htjeli stati život nas je zaustavio, zaustavio nas i opomenuo da naučimo biti zahvalni za sve ono što jesmo i imamo.

Da naučimo cijeniti one male stvari koje često nismo primjećivali, poštivati ljude kojima smo se okružili i shvatiti da sve to darovano može nam se za jedan trenutak oduzeti. Kad sami nismo htjeli stati, život nas je zaustavio i dao nam novu šansu, šansu da dobro razmislimo i odlučimo u kojem ćemo pravcu dalje usmjeravati svoj život i život svojih bližnjih.

Mario Žuvela

Komentari

Neki baner