Najveće vrline i mane: Bik najstrpljiviji – tvrdoglav k’o mazga, Lav najvelikodušniji – tašt do neba!, Puni cvjetni Mjesec u Škorpionu 7.5. – Evo kako će utjecati na horoskopske znakove!, Mjesec u Lavu: Tempirana bomba koja se više ne zaustavlja
Astro

Mjesec u Lavu: Tempirana bomba koja se više ne zaustavlja

Mjesečev kvadrat s Uranom nosi stres. Danas je dan kada shvaćamo da okolnosti trenutnih života nisu problem. Problem smo mi. Ako vam smeta izolacija u društvu onih koje bi najviše trebali voljeti, onda nije problem u izolaciji. Nije ni u ljubavi. Problem je u nedostatku iste. I to će se danas probuditi.

Mjesec je ušao u znak Lava i gradi opoziciju s Marsom i Saturnom te kvadrat s Uranom. Na koliko si minuta od otkucavanja sebe? Tempirana bomba koja se više ne zaustavlja.

Nema tog načina u kojem presiječeš žice i spasiš se. Eksplozija koju danas stvoriš već je odavno stvorena. Mi kao ljudi ne pucamo na tanko.

Obično u sebi nosiš svemir oluja. Otpatke prošlosti. Zamjeranja. Koncentriranja da sve bude u redu. Sve kompromise koji to i nisu bili. Sve prešućene vriskove. Sve nikad ispričane svađe.

Ukorijenjeno je to u tebi već dugo, samo se lažeš da je drugačije. Danas povišeni glas je najezda stotine eha glasova koje nisi usudio reći. Današnje eksplozivne odluke i naglost su zapravo sve odluke koje donosiš godinama, a nisi ih donosio.

Današnji odlasci i pucanja odnosa su već odavno spakirani koferi koje nikad nisi ni raspakirao. Današnje reakcije iako nagle, samo su akcije iz prošlosti koje su čekale trenutak.

Da, svatko ima svoje trenutke i dane kada ga nešto izbaci iz takta, ali danas ako se to dogodi, razmisli dva puta.

Je li tvoja reakcija samo slučajan ishitreni niz lošeg dana, stanja, svijesti, tereta, stresa ili zapravo nosiš to kamenje u sebi već duže vremena? Saturn je to. Kao rana. Kao podsjetnik. Kao strah.

Možda osoba na koju danas svališ svoju ljutnju, nema ništa s tim. Možda je slučajna meta, jer odavno ne znaš gdje gađaš i što pogađaš. A možda baš danas pogodiš u centar. U bit. Konačno.

Mjesečev kvadrat s Uranom nosi stres. Nenadana buđenja. Osjećaj da se plan izokrenuo. Iritaciju svega. Pad. Lom. Opasnost da zajedno s Marsom danas povrijedimo sebe. I druge.

I ako je fizičko, loše je. A tek ako je duševno… boljet će.

Danas je dan kada shvaćamo da okolnosti trenutnih života nisu problem. Problem smo mi. I naši odabiri. Naši životi. Partneri. Obitelji.

Ako vam smeta izolacija u društvu onih koje bi najviše trebali voljeti, onda nije problem u izolaciji. Nije ni u ljubavi. Problem je u nedostatku iste. I to će se danas probuditi.

Sanja Paraminski 

Komentari

Neki baner