Zašto je lako poboljšati ljubavni život?, Kako dejtati u izolaciji , Kako okrenuti karte onda kada muškarac naglo izgubi interes?, Zašto se on iznenada prestao javljati iako je sve bilo savršeno?
Ljubavni preokret Popularno

Kako dejtati u izolaciji

Sve se promijenilo. Svi smo doma. Gotovo svi mi koji imamo privilegiju ostati doma. Ne mora biti dosadno. Ne treba biti dosadno. Postoji milijun stvari koje možemo raditi u izolaciji, a za koje možda inače i ne bismo imali vremena. Osim ulaganja u sebe, čitanja knjiga, učenja novih vještina, tjelovježbe, ovo je ujedno i vrijeme kada vaš ljubavni život može procvasti. Postavlja se pitanje: kako dejtati u izolaciji?

Drage Amazonke, evo nas u travnju, a od prošle kolumne se puno toga dogodilo u Hrvatskoj i u svijetu. Cijeli svijet je zadesila globalna pandemija uzrokovana širenjem korona virusa te mnogi od nas svakodnevno provode vrijeme u svojim dnevnim sobama. Kao da ta situacija nije dovoljno teška, u Zagrebu, u kojem mnogi od nas žive, proglašena je elementarna nepogoda nakon najjačeg potresa u posljednjih 140 godina. I što nam je činiti? Ostati pozitivni i iskoristiti ovu situaciju najbolje što možemo.

Svi mi stalno nekamo žurimo, svi mi ništa ne stižemo, a onda se dogodi da nam svemir pošalje opomenu: Uspori. Ostani doma. Razmisli. Ovo je znak da nešto moraš promijeniti. Možda je u tvojem slučaju to nešto upravo ljubavni život koji je jako važan. Ljubav nas pokreće, motivira, inspirira… Čak i samo simpatija, novo poznanstvo može izvući osmijeh na lice. Upravo zato, ovaj prisilni ostanak doma, omogućuje dovoljno vremena da promislite o svojem ljubavnom životu i da ga usmjerite u smjeru u kojem želite.

Drage dame, ako imate viška vremena i ne znate kako ispuniti svoju svakodnevnicu u izolaciji, onda je ovo idealno vrijeme da se pozabavite svojim ljubavnim životom.

Kako dejtati u izolaciji? Pametno.

Što ako si solo?

Ako si solo treba ti plan:

  1. Odaberi aplikacije za upoznavanje novih ljudi (Tinder, Badoo) ili društvene mreže (Instagram, Facebook, Snapchat…) putem kojih ćeš proširiti krug poznanika
  2. Napravi novu reprezentativnu fotku (može biti i selfie, ali slika ne bi smjela biti mutna i loše kvalitete)
  3. Sastavi zanimljiv opis koji ćeš pridružiti svojem profilu

Kada učiniš sve navedeno – spremna si za upoznavanje. Ako želiš upoznati kvalitetnoga frajera, onda je važno imati na umu da ćeš prije svega morati upoznati hrpu novih ljudi. I da, dopisivat ćeš se i s idiotima. I to je ok. Na putu do princa moraš poljubiti i pokoju žabu. 

Kako dejtati u izolaciji? Neka bude zabavno 😉

Odvaži se, budi prva koja će kliknuti like, budi prva koja će poslati zahtjev za prijateljstvo.

Ako želiš upoznati nove ljude i ubrzati put do pronalaska onoga koji je kvalitetan, onda ti treba ciljana akcija u tome smjeru. Valja imati na umu da su sada svi online pa tako i neki solo, a kvalitetan muškarac sada sjedi uz mob, kompjuter ili tablet i nastoji pronaći neku zanimaciju.

I tu dolaziš ti.

Ako te pita da li se znate, odgovori mu pitanjem: – Ne znam, da li se znamo? 😉 ili mu odmah i komplimentiraj – Mislim da ne, ovakvog muškarca bih zasigurno zapamtila 😉

Komunikacija s novim frajerom svakako treba biti ležerna pa pokušajte prebaciti fokus sa ozbiljnih tema (kao što je pandemija korona virusa) na pozitivnije, ležernije teme.

  • Baš me zanima otkud tako zanimljiv muškarac na Tinderu. Moram priznati da mi je trebalo vremena da se odlučim na ovaj oblik upoznavanja, a čini mi se da su najbolji dečki tu ili si ti baš iznimka? 😉 

Na ovaj način daješ muškarcu do znanja da nisi dežurna/iskusna na mrežama za upoznavanje, ali da te je on fascinirao. Zašto će ovakav pristup imati efekta?

Muškarci vole biti značajni. I u stvarnom i u online svijetu.

Sve u svemu, onda kada ostvarite komunikaciju i kada odabereš „obećavajuće kandidate“, možeš predložiti i online spoj u obliku video poziva. U novoj epizodi YouTube emisije Na kavi s Nelly objašnjavam kako pristupiti ovakvom obliku dejtinga i koje još rečenice valja ubaciti u komunikaciju kako bi sugovornik ostao zaintrigiran. Sve u svemu, drage dame, krenite u akciju. Ovo je pravo vrijeme za upoznavanje jer gotovo svi provode vrijeme doma i surfaju internetom.

Što ako već imaš simpatiju?

Mnoge od vas već imaju simpatiju, novoga udvarača ili se nalazite u novoj svježoj vezi. Mnoge od vas ne znaju kako začiniti ili održati komunikaciju jer nema viđanja. Možda se i bojite da će iskra nestati u ovo vrijeme izolacije.

Što ako vam kažem da je ovo pravo vrijeme da se vatra zapali?

Ima nešto u zabranjenom voću pa tako i u nemogućnosti viđanja sa zanimljivom osobom. Moguće je da ne živite u istome gradu, u istoj državi te da vam je trenutna situacija u svijetu dodatno otežala, odnosno onemogućila viđanje. Tada je vrijeme da mu predložiš video spojeve. Možete pričati putem Skype-a, WhatsApp-a ili bilo koje aplikacije koja omogućuje video poziv.

Kako dejtati u izolaciji
Vrijeme je da stvari postanu zanimljivije.

Video poziv je sjajna prilika za zbližavanje jer možeš vidjeti gestikulacije, govor tijela, osjetiti ton u glasu sugovornika – a komunikacija treba teći u koketnom tonu. Jedna od ideja je da muškarcu s kojim dejtaš na ovaj način zadaš izazov – nešto što ti se učini da će mu istovremeno biti zanimljivo, a i da će te uspjeti impresionirati svojim znanjem, vještinama, uloženim trudom. Možeš ga tražiti i da ti u nečemu pomogne i potom ga pohvaliti na način da se osjeća kao junak. Možeš predložiti i okladu u kojoj ćeš ga pustiti da pobjedi.

Ako želiš uistinu zainteresirati muškarca, onda zapamti da se on pored tebe mora osjećati kao POBJEDNIK. Pobjednik je ujedno i riječ koju mu možeš servirati u obliku pohvale. Vjeruj mi, nećeš pogriješiti.

Što ako si u vezi?

Nalaziš se u vezi ili u braku. Provodite vrijeme u izolaciji. Postalo je dosadno, monotono ili jedno drugome idete na živce? Za sve postoji rješenje. 

Kako dejtati u izolaciji? Kreativno.

Prije svega partnera  treba pustiti i da bude sam sa sobom, a ti se zabavi čitanjem omiljenog štiva, surfanjem po internetu, pogledaj si omiljeni film ili iskoristi ovo vrijeme za sređivanje ormara.

Ključno je da izdvojiš dovoljno vremena za sebe, a samim time da i njemu ostaviš prostora da se druži sam sa sobom.

Zajedničko provedeno vrijeme može i treba biti zanimljivo. Pobrini se da se on osjeća kao pobjednik, kao začetnik ideje o zajedničkoj zabavi. Predloži mu dvije opcije zabave: primjerice zajedničko pripremanje obroka ili gledanje filma pa kada on odabere kombinaciju, pohvali ga i krenite sa zabavom.

Romantična večera može biti i doma (ne samo u restoranu), osobito ako on kuha i ako mu se zahvališ na razne načine zbog sjajno pripremljene večere. Znam da svi obožavamo nositi frotirske šlafroke (ja prva), pidžame i mekanu pamučnu odjeću kada smo doma, ali sada je pravo vrijeme da izvadite seksi krpice iz ormara i da učinite vaš ljubavni i seksualni život uzbudljivijim.

Nastavak slijedi u idućoj kolumni, a do tada vam šaljem jedan veliki pozdrav!

Vaša Nelly

Komentari

Neki baner