Znakovi da te zaista cijeni i poštujeOdnosi koji nisu dovršeni: Zašto se s nekim ljudima srećemo iz života u život?, Želite privući ODREĐENU osobu? Evo kako vam Svemir može pomoći!, Ne zanima me
Cafe Popularno

Njemu (…jer mi je oduvijek bilo lakše napisati, nego reći)

Kad sam tog proljetnog popodneva, 2010, rekla “uzimam”, nisam imala unaprijed, do u detalje, isplaniranu viziju naše zajedničke budućnosti. Znala sam samo, da ću dati najbolje od sebe i nadala sam se da će moje najbolje, biti dovoljno dobro!

Neću lagati da nisam imala očekivanja. Jer jesam! Očekivala sam i od tebe, isto to. Da daš najbolje od sebe. I da me voliš. Jer i ja sam voljela tebe.
Nisam kalkulirala. Izjednačavala ljubav s materijalnim dobrima. Birala te zbog titule, škole koju si završio, kvadrata koje imaš ili bi mogao nasljediti, auta, računa u banci. “Sigurne” budućnosti!

Nije me bilo briga, što su drugi ljubav predstavljali kao imovinsku karticu. Što su birali “pametno”. Glavom, umjesto srcem. To su bili njihovi izbori. Ti si bio moj. Našu ljubav, nisam nikad uspoređivala s drugim ljubavima! Nisam se takmičila! Dokazivala čija je veća.

Sklupčala sam se u njoj! Uživala. Sanjarila. Letjela.

Ali i pokušala biti realna. Znala sam, da će se dobri dani izmjenjivati s lošima. Sunce s olujama. Da ćemo se morati boriti i biti uporni da skupa izgradimo dom. Obitelj. Da ćemo nailaziti na prepreke i zlonamjerne ljude.
Da će biti i povišenih tonova i svađanja i šutnje. A da je od svega toga bitnije, hoćeš li mi pružiti ruku kad padnem. Hoću li ja to moći učiniti kad ti padneš. Kad je teško. Kad oboje mislimo da gore ne može.

Znala sam i da je to svojevrsni test za oboje. Jer tada, jasnije nego inače, vidiš imaš li i možeš li biti oslonac. Zaštita. Podrška. Zato su ti dani, nekako, bitniji i presudniji od onih dobrih. Nakon njih je sve jasnije. Ili se osjećaš napušteno i iznevjereno ili jače nego ikada ranije. Zrelije. Sigurnije. Jer znaš da hodate jedno uz drugo. Za drugo. Znaš da imaš pored sebe partnera. Sebi ravnog. Jednako ludog, a opet dovoljno normalnog. Ustrajnog i borbenog. S kojim rasteš i koji raste s tobom. S kojim djeliš snove i pobjede. S kojim lakše prebrodiš poraze i pobjediš strahove. S kojim voliš pričati i s kojim je ugodno šutjeti.

S kojim se smiješ iz sveg glasa, ali uz kojeg ne skrivaš ni suze.
S kojim možeš biti najjača, ali i slaba.
S kojim zaboraviš na bolest, ali se grčevito boriš za zdravlje.
S kojim si sretna i nasmijana.

S kojim ne moraš biti netko drugi.

S kojim se osjećaš pametnijom, ljepšom, zadovoljnijom, jačom! Posebnom…
Onom pravom. Baš takva kakva jesi

Kad sam tog proljetnog popodneva, 2010, rekla “uzimam”, nisam imala unaprijed, do u detalje, isplaniranu viziju naše zajedničke budućnosti.
Nemam je ni danas. Ali znam da ću dati najbolje od sebe i nadam se da će moje najbolje biti dovoljno dobro.

16.04. M&M

Komentari

Neki baner