Princeza Naiv China i prinčevi bez pedigrea
Cafe Ljubav i sex Popularno

Princeza Naiv China i prinčevi bez pedigrea

Jednom davno, u dalekoj zemlji zvanoj ‘Obećanje ludom radovanje’ živjela je princeza Naiv China. Iako prilično privlačna, u svojim kasnim tridesetima još nije bila udana i, kako to obično biva, u kraljevstvu su počele kružiti glasine. Zašto Naiv China još nema nikoga? Misli li stupiti u brak, imati potomstvo te tako zaokružiti apsolutni smisao svoga postojanja?, govorili su stanovnici kraljevstva ispod glasa, a poznanici princeze Naiv Chine odlučili organizirati balove i druženja ne bi li tamo nesretna princeza nekoga upoznala.

Naiv China ih je u početku slijepo slušala, upoznavala mnoge plemiće – bili su tu Njegovo Veličanstvo Mamin Sin i plemeniti von Egoist; zatim Vojvoda od Bez Obveza te grof Varam Chim Stignem.

I nisu to baš bili oni romantični prosci o kojima je princeza Naiv China slušala u pričama koje bi joj pripovijedale majka i baka dok je bila mlađa. Za početak, u pripovijestima su prinčevi preokrenuli kraljevstvo samo kako bi pronašli ženu koju su jednom vidjeli i kojoj je ispala cipela u zanosu plesa. Prinčevi koje ona upoznaje ništa ne pronalaze. Zapravo, gube prljave čarape po njezinom dvorcu, a ona ih pronalazi, sparuje i pere.

U bajkama koje ona poznaje princeze se ubadaju na vretena i padaju u snove iz koje ih poljupcima ekstatično bude apolonski lijepi prinčevi, pa joj uopće nije jasno kako dolazi do toga da, kad se ona ubode na vreteno, ON odmah poslije padne u san. I nimalo ekstatično hrče dok ona gura glavu ispod jastuka pokušavajući zaspati pored tog „princa“ koji se u snu glasa kao grizli.

Pokušavala je buditi ih strastvenim poljupcima.

Nekad joj je uspjelo, no nakratko. Vrlo su brzo nanovo padali u san. Kletva njihovog vretena očito nije niti slična onoj uljepšanoj iz starih priča.

Princeza Naiv China primijetila je kako ipak postoji jedna velika sličnost sa pripovijedanim joj pričama – zle majke i maćehe prosaca. Samo, ove se nisu brinule je li princeza Naiv China ljepša od njih, nego je li dovoljno dobra za njihove sinove. Bile su vrlo opasne, jer su iznimno lako mijenjale obličja. Iz nasmijanih ženica brzo su se pretvarale u zajedljive harpije, obično kada bi se princeza našla među ostalim dvorjanima – samo kako bi ju čim više osramotile.

Bile su osjetljive na sve – hoće li njihovi prinčevi ostati gladni, žedni, neshvaćeni. Princeza Naiv China primijetila je kako je njihova čarolija lako prelazila i na prinčeve – u njihovu bi se prisustvu pretvarali u mlakonje i nesposobnjakoviće koji si nisu u stanju zavezati cipelu, a kamoli, recimo, ubiti zmaja. Ili pokazati stav. Štogod.

I ta glupost sa Amorovim strelicama.

Neprestano je slušala kako će je, čim ugleda princa svog života, Amor piknuti sa svojom ljubavnom strijelom i ona će znati kako je to – to. Zatrest će se brda i doline od sile ljubavi. Malo sutra. Stresla se jedino od gađenja kad je vidjela kakve sve odurne navike imaju ti divni prinčevi kad ih bolje upoznaš. A zapisat će si i da prvom prilikom ulovi tog Amora i da mu dvije – tri po toj goloj stražnjici. Jer, prema njezinim dosadašnjim iskustvima, ili jako loše gađa ili puca ćorke. Nema trećeg.

Jednog se dana princeza Naiv China umorila od prinčeva i forsiranih bajki. Bilo joj je dosta sjedenja na njihovima zrnima graška, njihovih bundeva koje se nikad ne pretvore u kočije i gutaju hektolitre goriva koje ona plaća, zlih maćeha i buđenja slinavim hrkanjem umjesto čarobnim poljupcem.

Pa je odlučila postati zmaj. Jedan od onih koji rigaju vatru kad ih se krivo nagazi, koji ne trpe ništa što ne moraju, koji znaju biti samotnjaci bez da samoću doživljavaju kao kraj svijeta, koje nije briga što drugi govore.

Nije više imala mnogo udvarača, zapravo moglo ih se nabrojati na prste jedne ruke.

Neki su je se bojali, neki su jurišali samo da se dokažu drugima. I jedni i drugi su neslavno završili. No, za one koji su se usudili suočiti s njom i potruditi se vidjeti dalje od vanjštine, znala je kako su zaslužili svu njezinu pozornost i ljubav.

A bajke? Njih je složila na policu kamo i pripadaju. Najbolje će priče ionako ispisati ona.

Komentari

Neki baner