Per aspera ad astra

Pusti nametnute standarde ljepote i uživaj u sebi

„Daj smršavi malo, osjećat ćeš se bolje.“
„Pojedi nešto, izgledaš kao kostur.“
„Nećeš pronaći muškarca ako se ne brineš o svom izgledu.“
„Imaj malo oblina da budeš seksepilna, ali ne previše.“

Kao prvo, tko kaže da se žena ne može osjećati dobro s viškom, ili manjkom, kilograma? Ne ovisi sreća o izgledu već o onom što je unutar tebe.

Ja recimo nisam ni mršava ni debela, ali prije sam bila puno mršavija i baš fit jer sam imala fazu u kojoj uopće nisam jela ugljikohidrate i vježbala sam stalno. Posljednjih godina sam dobila sigurno desetak kilograma, vjerojatno i više, ali sam sretna.

I nije uopće stvar u kilaži nego je stvar u tome što sam prije bila iskompleksirana klinka i smetala mi je svaka sitnica na tijelu pa bih se forsirala s vježbanjem i uskraćivala užitke samo da izgledam dobro, ali taj izgled mi ništa nije značio jer nisam bila posložena u glavi.

Sad je druga priča, sad se volim kakva god bila. Imam višak kilograma jer volim jesti, zbog ničeg drugog. Uživam u svakom zalogaju i nije mi žao. Sad opet vježbam, ali ovaj put nije zbog kompleksa nego zbog užitka. Predivan mi je osjećaj kad se preznojim jer sam si posložila u glavi da to izlazi negativa iz mene.

Uglavnom, poanta je da ti savršen broj na vagi neće nužno donijeti sreću, a ni onu pravu ljepotu koja zrači iz tebe. Najljepša si kad ti je lijepo i kad si u dobrom odnosu sa sobom. Zato pusti ove standarde k vragu i radi što hoćeš.

Budi kakva god hoćeš bez da se ikome opravdavaš jer se ni ne trebaš opravdavati. To je tvoje tijelo i svačije tijelo je drugačije, drugačijeg metabolizma i funkcioniranja. Imaš ljude koji mogu pojest’ slona i ostati mršavi, a imaš i ljude koji udahnu i već im se primi. I to je okej. Različiti smo, i na svakom je da iz toga izvuče najbolje što može i – hoće.

Kao drugo, tko kaže da žena mora biti lijepa i sređena da bi pronašla muškarca? Zapravo, tko uopće kaže da se žena brine o svom tijelu zbog muškarca?

Pa k vragu, brine o svom tijelu jer brine o svom tijelu. Jer je tijelo njezin hram i želi se osjećati ugodno u njemu. Nemojte gluposti pričati. A što ako i nije sređena? To isto znači da će biti sama i nesretna do kraja života? Hajde molim te.

Najveća nesreća bi bila da zaista pronađe muškarca koji je „voli“ samo dok je lijepa i njegovana. Nek’ bude frajer i zaljubi se u nju dok je u najvećem mogućem rasulu.

Jer mnogo puta i jesmo u rasulu i ne da nam se baš uvijati trepavice. Nekad nemamo baš ni vremena jer znaš, ima i važnijih stvari za obaviti. Nekad nemamo ni financije da bi si pružile sve te tretmane. I to je okej.

Svi ti tretmani ti opet ništa ne znači ako u glavi nije sve na mjestu.

I treće, taj vaš famozni seksepil mnogo puta nema veze s kilogramima i savršenim oblinama.

Seksepil je, opet, jedna od onih stvari koja dolazi iznutra. Jer dok si ti zadovoljna sama sa sobom, dok si sretna, ispunjena, pozitivna, puna energije… Dok si ti jednostavno ti i apsolutno uživaš u tome, ti možeš vreću za smeće odjenuti i prštiti privlačnošću.

Možeš imati celulit, ožiljke, strije i biti privlačna. Možeš biti bez oblina i biti seksi. Jer jednostavno zračiš tako.

Zato pusti prazne priče, pusti nametnute standarde ljepote i uživaj u sebi, svom tijelu i u životu jer to je jedini način i jedini put do sreće, a onda i do svega ostaloga.

Jednom se živi pa zato… Živi. Kako god ti odgovara.

Komentari

Neki baner