Viktorija Herak: Moderne kurve

Još godina, dvije i sponzoruše će dobiti zastupnika ili dva u parlamentu. Da! Što kolutate očima?!

Dok ste vi tražili sebe, bavili se svojom zlom sudbinom i pazili što rade susjedi, mala je porasla! Na brzinu i neopazice! Dok ste zbrajali dva i dva, ona se već pobrinula za svoj business. To su te brze i poduzetne nove uzdanice realnog poduzetništva.

Nemaju vremena raditi puno radno vrijeme i nije im na kraj pameti trpjeti mobing ili nekog frustriranog tipa koji bi im solio pamet. One znaju što hoće i kako da do toga dođu. Naučile su zbrajanje i oduzimanje do 20, znaju tablicu množenja i znaju da se mlijeko proizvodi u mljekari, a sir u sirani.

Dobro je! Više od toga im i ne treba. Da ih pitate koja rijeka teče ispod Savskog mosta, pogodile bi sigurno da je to Drava.

Sasvim je vjerojatno da ne znaju što hoće, ali znaju dovoljno da mukte dobiju markiranu odjeću, ekskluzivna putovanja i život bez stresa. Ako je mukte, jer ipak nešto košta nakaradna žrtva koju podnose.

Možemo mirna srca reći da su se prilagodile tržištu rada, razvile uslugu koja je tražena i dobro plaćena.

Povezale su socijalnu stranu posla, titrajući jaja bogatoj vrckavoj gospodi i poduzetnički duh, namirujući svoje potrebe. Svela bih to pod medicinske usluge, pa naplatila PDV, umjesto što žmirimo na njihovu rabotu, pa nesmetano prihoduju na crno. Dala bi im i državni poticaj kao nagradu što zbog njih stari, ishlapili, bogati “dečki” umiru u 80-tima, a još uvijek fol jebežljivi i samouvjereni. To je krupan doprinos zadovoljstvu životom zlatne populacije. Bravo cure!

Mlade, jedre, skockane, modno osviještene i mentalno ukalupljene, servisiraju svoje svekolike potrebe i ne opterećuju tanki roditeljski budget. Pohvalno, zar ne?!
A kad bolje razmislite, ona stvar nema brojčanik i nije sapun da se troši, a budimo realni- tip od 75-80 godina ne može ionako naciljati wc školjku kod pišanja, a kamoli za ozbiljno poševiti neku tamo curu. Njima je bitno da pored sebe imaju mladu, svježu ženskicu da im pravi društvo i uveseljava ih. Stare babe bi ih samo dodatno frustrirale.

Nemojmo moralizirati i glumiti svece, jer svi u životu radimo neke kompromise.

Dobro, možda su ti kompromisi društveno prihvatljiviji ili izazivaju manje gađenja od sponzorskog sexa nekog izhlapilog djeda i mlade djevojke, ali i dalje su kompromisi. Slobodno uzmemo u obzir da ste se vi udale nasmiješene i nježne, a onda kad ste postale gospođe odjednom ste okrenule ploču, pa zanovijetate oko svega. Te ne smiješ ovo, ne smiješ ono, imaš glupe prijatelje, ne češi jaja, ne kopaj nos, ne gledaj oko sebe!

Sponzoruše se za to vrijeme samo smjerno smješkaju. Njihov tip ne češe jaja, jer ih ne može naći, nema glupe prijatelje jer su mu pomrli, ne kopa nos, jer ga ne može naciljati, ne zapišava wc dasku, jer nosi pelene i ne zvjera okolo, jer ne vidi prst pred nosom. Istina, imaju cure vjerojatno muke oko toga da ponekad iz kurtoazije pokušaju to malo smežurane kože postaviti u položaj svjetionika na Rtu dobre nade, ali to im je “kazna” što se petljaju sa suvremenicima Tutankamona.

Vi “svetice” se mučite da preodgojite svog momčića, natjerate ga da zarađuje, da spušta dasku kad piša, da ne češe jaja u društvu i da ne fućka za drugim ženama, sponzoruše su za to vrijeme obučene po posljednjoj modi, ljetuju, zimuju, ne kuhaju, ne rastežu crkavicu od muževe plaće i ne hvataju razmaženu djecu po ulici.

Pa dobro, moraju možda ponekad izvršavati bračne dužnosti u paru s djedom koji podsjeća na dehidriranu korabu, ali budimo realni – tehnički će biti nevina na kraju takve veze.

Tko je tu glup a tko pametan?!?

Ipak, sponzoruše su odabrale uživati u svim blagodatima koje su im priskrbile dobro stojeće cice i meka, napeta mlada koža, jer današnje društvo se zalaže za pravo slobode izbora u svakom segmentu života. To što su nam izbori slobode u kurcu, to će možda rješavati neke buduće generacije ili neće.

Tko ga jebe, kemiju i nuklearnu fiziku mogu učiti kad ostare. Stignu nekad kasnije svladati metodologiju kiseljenja krastavaca i protokol donošenja zakona o lokalnim zajednicama, a uvijek će naći nekog tipa koji će ju oženiti i učiniti “poštenom” ženom. Kad se uda, bit će amnestirana od osude društva, jer društvo je ionako u kurcu.

Zato sponzoruše naprijed – ostali stoj!

Komentari

Neki baner