mezoterapija
Zdravlje i ljepota

Mezoterapija za lice i tijelo – efikasan kozmetički tretman bez boli

Estetski ideal lepote počiva na besprekornoj koži lica i tela. Strije, bore i celulit samo su neki od neprijatelja lepog izgleda – posebno sa dolaskom toplijih godišnjih doba kada su veće površine naše kože otkrivene pogledima.

Zbog toga se sve veći broj ljudi odlučuje da preuzme svoj izgled u svoje ruke – i podvrgava raznolikim tretmanima. Industrija lepote svakodnevno nalazi nove načine da odgovori na sve naše potrebe, a tretmani koji nam se nude variraju i mogu biti manje ili više invazivni.

Upravo kao odgovor na rastuću želju za što bezbolnijim i što manje invazivnim tretmanima, pojavila se mnogima omiljena mezoterapija. Kako bismo vam približili ovaj toliko popularan termin predstavićemo vam njegov razvojni put, osobine i korist po našu kožu.

Istorijska i medicinska pozadina mezoterapije

Iako se ovaj tretman razvija iz godine u godinu, njegove korene možemo potražiti još u 1952. godini. Za izumitelja ove metode za ulepšavanje smatra se doktor Mičel Pator. Mezoterapija je 1987. godine dobila i međunarodno priznanje – Francuska medicinska akademija priznali ju je za jednu od tradicionalnih metoda, a osnovano je i međunarodno udruženje lekara koji se bave ovim tretmanom. Iz svega ovoga možemo zaključiti da se ova neinvazivna procedura već više od pedeset godina smatra pouzdanom kozmetičkom tehnikom.

Kako se primenjuje mezoterapija

mezoterapija-lepa-koža
Foto: Pixabay.com

Ulešavanje i podmlađivanje mezoterapijom može targetirati više regija našeg lica i tela, a možeo je primenjivati čak i na kosu. Masne naslage i celulit ključne su tačke njene primene na telu i tada se mezoterapeutski kokteli ubrizgavaju lokalizovano u kritična područja. Ove supstance deluju tako što direktno blokiraju prikupljanje i deponovanje masti na tretiranom području. One pokreću proces sagorevanja masti tako što ubrzavaju cirkulaciju što finalno dovodi do razgrađivanja naslaga i ponovnog formiranja vezivnog tkiva. Kao finalni rezultat dobijamo glatku i učvršćenu kožu.

Manje poznata primena mezoterapije je ona na kosi. Kosa podjednako stari kao i koža a ovom popularnom procedurom delujemo na nju tako što je revitalizujemo, stimulišemo njen rast ili smanjujemo intenzitet pojava poput seboreje. Nega kose je jedno od zlatnih pravila lepote za svaku ženu.

Važno je istaći osobinu ovog tretmana da on nije hirurški, te ne ostavlja ožiljke niti bilo kakve posledice na tretirana područja. On se realizuje ubrizgavanjem mezoterapeutskih koktela mikroinjekcijama u mezoderm kože. Kada ga primenjujemo na licu, injekcijama u kožu ubrizgavamo aktivne sastojke poput hijaluronske kiseline, vitamina (A, B, C, E, i K) i minerala, direktno i to u epidermalni sloj kože.

mezoterapija
Foto: Pixabay.com

Ključni rezultati primene mezoterapije na licu su oporavak znaka umora, smanjenje vidljivosti bora, poboljšanje tonusa, jačanje zidova kapilara, povećanje elastičnosti i borba protiv najvećeg neprijatelja lepog lica – podočnjaka i tamnih kolutova oko očiju. Osim toga, možemo tretirati i hiperpigmentacije i dobiti bolji ten i glatkiji i sjajniji izgled kože. Broj uboda i odabir supstanci koje ubrizgavamo u kožu je individualan i zavisi od tipa kože pojedinca. Procedura je u potpunosti bezbolna a rezultat je lepota.

Kada možete početi sa mezoterapijom

Smatra se da je idealni period kada može da počne da se primenjuje procedura kao što je mezoterapija već nakon tridesete godine starosti, jer se tada prvi put na našoj koži susrećemo sa znakovima starenja a koža gubi na elastičnosti i smanjuje se njena sposobnost regeneracije.

Sa druge strane, sa koktelima mezoterapije možemo krenuti i ranije – ukoliko nam je cilj da preventujemo i sprečimo da naša koža izgubi željeni tonus.

Kako izgleda procedura tretmana

Neposredni proces mezoterapije odnosi se na lokalizovano ubrizgavanje mezoterapeutskih koktela mikroiglicama u ciljane regije tela i lica koje smatramo problematičnim. Ovi kokteli poboljšavaju tonus kože ne samo zbog hemijskih svojstava svojih sastojaka, već i jer se mikroubodima koža i cirkulacija fizički stimulišu. Među supstancama koje se najčešće ubrizgavaju nalaze se hijaluronska kiselina, enzimi, amino kiseline, vitamini, minerali i različiti prirodni ekstrakti. Proces mezoterapije odnosi se na nekolicinu tretmana koje sprovodimo u vremenskim razmacima.

Sam proces oporavka je veoma kratak i jedina preporuka je da se neposredno posle tretmana neko vreme na lice ne nanose kreme. Mezoterapija je odličan izbor za sve one koji žele da slede prirodne potrebe svoje kože i žele bezbolni i neinvazivni, a visokoefikasni tretman.

Komentari

Neki baner