Ljubav ili sex postoji li granica?, Sindrom Ane Karenjine: Kada ljubav postane opsesija, Privlačnost nema veze s izgledom već načinom na koji izražavamo emocije, Jeste li se ikada zaista zapitali kako je to zapravo biti nečija ljubavnica?
Ljubav i sex Odnosi Popularno

Ljubav ili sex, postoji li granica?

Postoji li uopće granica? I kako ju odrediti? Znam da postoji ljubav bez sexa, ali obrnuto… Hmmm.

Pišem iz ženskog kuta, jedino taj imam. I nisam se još susrela sa sexom, a da nije bilo ljubavi. Bar ne s moje strane. Mora me nešto privući, neka povezanost mora postojati. I one fore, dogovorili smo se  – samo sex bez osjećaja. Ma kako molim te to možeš znat? Kako misliš ne stvorit osjećaje za osobu s kojom legneš i djeliš svoje tijelo? Znaš unaprijed, odlučio si? Nauči me kako se to odlučuje? Gdje spremiš osjećaje? Imaš li ih? Skrivaš ih i od sebe? To što nešto ne želimo ne znači da se neće desiti.

Ali oni to zbilja mogu, vide samo tijelo i odluče da im nemaš ništa drugo za ponuditi. Samo si to, tijelo za užitak. Ne osuđujem, ako to trenutno tražiš ili trebaš to je ok. Ali, ako se nadaš da će se promijeniti, vidjeti da si više od lijepog tijela, da si netko tko ima osjećaje i nešto za reći. Neće, rijetko se to desi. Nikada ili kad je već kasno. Kad si odustala, povrijeđena i okrhnuta.

Sama si kriva, dozvolila si. Dozvolila si biti draga, ali nebitna.

Nije problem u njemu, u tebi je. Prestani se zavaravati da će vidjeti nešto što ustvari ne želi. On želi sex. Bit će drag i umiljat, pun lijepih riječi. Ali kad pošalješ sms koji nema veze sa sljedećim susretom koji uključuje sex… tišina s druge strane. Javlja se tek kad mu zatrebaš.

Ti si se već zaljubila, stvorila osjećaje za neku izmišljenu osobu. Neka si, ta škola će te koštati tako dugo dok ne naučiš. Dok ne kažeš dosta. I sebi i njemu. Naravno, da on na samom početku kaže „Nije mi namjera povrijediti te.” I vjeruj mu, stvarno nije. Ali kako da ti objasni da želi samo sex. Očekuje da čitaš između redaka i sama shvatiš.

14914937_10154613221837645_966354040_n

Postoji i „veza” sex-razgovor-druženje…ali i dalje nije veza. Neka njemu sigurna zona. Tu si i zna da na tebe može računati. Ne želi vezu niti ljubav. Samo te lijepo imati u danima kad ne želi biti sam. A ti se nadaš… Bolno je buđenje, koje uvijek dođe kasnije nego ranije. Dođe kad je već bolno. Svjesna si težine situacije, ali ne želiš još to sve prekinut. Paše i tebi. To podmuklo zavaravanje.

Moje je završilo, nakon godinu dana „prijateljstva”. Ni nije bilo tako bolno, sami završetak ne. Cijeli jebeni postupak da do tog dođe itekako da.

Od bolnog buđenja i shvaćanja situacije do same odluke da je dosta. Tu odluku sam donosila zadnja tri mjeseca svaki puta iznova. I svaki puta je ponovo pregazila. Jebiga, nitko nije savršen. Niti on, niti ja. Ali najgore od svega je kad dođe kraj, ljudi imaju potrebu slomiti do kraja. Neka… Ne boli, boljelo me sve ovo do sad.

Sve što je imao za reći i onaj mali dio koji je rekao u par navrata je samo olakšalo i zaključilo odluku. Pomogao mi je time. Tražio je na kraju da se nađemo i popričamo. Da mi objasni neke stvari. Nisam željela, nije mi više bitno. Ne postoji ništa što bi rekao, a da može poništiti moju odluku. Ali niti ništa što bi me još jače povrijedilo. A bila mu je namjera povrijediti, poniziti i objasniti mi da sam ja ustvari problem.

Ali neka, eto sama sam se iznijela iz njegovog života. Oboje sretni? Ja znam da ja jesam. Voljela sam? Jesam. Prošla školu s dodatnim instrukcijama? Ooo, bome da. Hvala mu na tome, naučio me reći dosta i stajati iza toga. Naučio me cijeniti sebe, kao osobu, a ne tijelo. Ustvari, dobro mi je došao.

Zaključak iz mog iskustva. Kod mene sex i osjećaji idu zajedno, ruku pod ruku. I ne bi to mijenjala za ništa.

Tko može to dvoje razdvojiti, svaka mu čast. Tko ne želi ljubav, shvaćam ga.

Ustvari je duboko povrijeđen i boji se. Da je neko lijepo iskustvo za proć i nije. Da puno naučiš o sebi, da. Ali to možeš i bez toga da dozvoliš da te neko povrijedi. Budite iskreni od početka, postavite granice i dogovorite se. Ne pristajte na manje od onog što želite. I bez brige, nepromjenjivi su.

Nemojte ih mijenjati, nekom će baš takvi biti savršeni. Rađe nađite ono što je vama savršeno. Možda postoji, možda. I nikad ne reci nikad. Svašta je moguće u današnje vrijeme.

Alisa

Komentari

Neki baner