Crvena točka Popularno

Viktorija Herak: Govedarica

Seoske babe se udaraju laktima kad prođeš selom, pa ti šapuću iza leđa i podsmjehuju se. Proklete posvuduše! Sve znaju i svukud turaju nos. Svijet bi bio ljepše mjesto da ih nema, je l’ da?! Vidiš ih kako skupljaju glave kad se pojaviš u dućanu ili šetaš selom, pa pakosno isturiš sise umjesto da uključiš mozak.

Jbga, Janjo! Ti sebi utvaraš da su ljubomorne na tebe, a zapravo znaš u kutku duše da nije to. One znaju isto što i ti, samo one o tome pričaju, a ti si se odlučila praviti glupa.

Pitam se nekad Janjo, jesi li možda stvarno glupa?
Viktorija Herak: Govedarica

Prikrivaš kurvaluk i raspojasan život svoga Goveda, kao svoju sramotu! Kao prava tipična balkanska žena, sramiš se za njega i za sebe. Sramiš se što je Govedo oprašivalo mlado cvijeće po okolnim selima- što javno, što tajno. Sramiš se kad ti se izruguje u društvu, sramiš se kad u tvom prisustvu udvara nekoj usputnoj ženi, a onda si posramljena što se sramiš i gnjevna što ga trpiš. Što misliš da ga jednom onako s guštom zaliješ po onoj pomno uređenoj frizuri, pa onda odmah smjerno spustiš pogled i iz sredine srca se ispričaš- Jao! Oprosti, dušo! Oprosti mi, molim te!!

Tko ga jebe, neka popizdi! Ionako te obrukao svaki put kad ste zajedno nekud izašli. Vjeruj mi ovog puta ćeš lakše podnijeti njegovu litaniju dok budeš gledala kako mu se kvalitetno suho vino cijedi niz vrat. I neka bude s geografskim porijeklom, da ti manje smrdi dok se suši!

Sjeti se kako u tebi raste gnjev, povrijeđenost, sram, muka, jad dok se Govedo provodi s nekom koja je trenutno na tapeti.

Jebe se njemu za sramotu, za djecu, za tebe, za seoske babe. Uostalom, babe tebe sažalijevaju i traže ti mane. Neće niti jedna reći „sram ga bilo, govedo jedno!”, jer on je njima baja. On jebe sve što može doseći, jer on je pravo muško! Što će kad mu se već diže, a i može mu biti?! I ja kažem neka mu bude, kad već ti tako lijepo jedeš govna i glumiš pokornu ženicu.

Tvoje je da budeš mila, tiha, smjerna i samozatajna, a njegovo je da bude muško. Ti ne valjaš, jer da valjaš on bi bio doma. Tebi je prilika tražiti mane, jer da ih nemaš ne bi se on jadan jebavao okolo. Dozvolila si da te uvjere da trebaš ljubiti stope gdje on gazi, zato što ti je omogućio toplu kuću i skupu odjeću. Pizda im materina! Trebali su te naučiti da se poštuješ i da si uzgojiš kičmu!

Znam, pomislila si tisuću puta da odeš, da prekineš sramotu i da zatvoriš vrata za sobom, ali nije to tako jednostavno. Govedo ima lovu, prijatelje u svakoj kući, djecu čiju ljubav kupuje, rodbinu kojoj pomaže, a ti si sama. No, da se ne lažemo, nisu tvoj problem niti djeca, niti rodbina, a niti prijatelji. Ti si sama sebi najveći problem! Dozvolila si da te Govedo pretvori u napirlitanu lutkicu koja svoj ego hrani mišlju da seoske babe lažu i da su ljubomorne na tvoj lijep život.

Nešto mislim, jebeš takvu ljepotu i tebe skupa s njom.

Odeš li, svi će ti okrenuti leđa, ako ostaneš izjedat ćeš se i patiti. Znaš da je tako, pa si savila kičmu i spustila pogled umjesto da si ga ostavila da spava ispred ulaznih vrata kad je prvu noć proveo u tuđem krevetu. Lakše je gledati u pod, nego nožicom naciljati u jaja, znam ja to! Ali nemaš ti pojma koji je užitak damski se ispričati na fol slučajnom udarcu, dok ti se oči prijazno smiješe.

Janjo, on se promijeniti neće! Ti čekaš da on ostari i smiri se! Nadaš se da će ga proći, moliš se bogu da se nešto dogodi što će ga odvratiti od ludovanja, ali znaš da to neće biti tako skoro. Znaš da ništa što imaš kao njegova žena, nije vrijedno života kakav živiš uz njega.

Znaš da ti nedostaje hrabrosti da odeš, pa zato tražiš izgovore da ostaneš.

Tisuće puta se pitaš gdje si pogriješila, ali niti jednom ti nije palo na pamet da pomisliš da nisi ti kriva. Glupa si! Stotine puta si sebe korila, a niti jednom nisi pomislila da je on jednostavno Govedo! Stvarno si glupa! Puštaš letargično i umorno da prolazi pored tebe i život i ljubav i smijeh i sreća. Puštaš da ti teku suze, jer su te mozak i samopoštivanje pozdravili. Pozdravili i otišli! Nestali su još one noći kad je došao kući bazdeći na jeftin parfem neke profuknjače koju je netom prasnuo, a ti si pokorno gledala u pod. Još tada si popušila sebe!

A što misliš Janjo, da mu jebeš mater na svakom koraku, svake minute i za svaki poljubac koji je poklonio nekoj drugoj? Što misliš da mu složiš poparu? Jednu finu, ukusnu, pomno pripremljenu poparicu, od koje će dobiti proljev, vjetrove i poriv na riganje, ha? Onako da mu s osmjehom poželiš dobar tek? Da nađeš snage da gledaš u oči i nasmiješ se, pa da mu pokažeš da Janja ima njegova muda u svojim rukama! Da mu naturiš na nos svoje lijepo oblikovano dupe, sise koje još dobro stoje, osmijeh kojim si ga zavela onda prije, pa da mu jebeš mater za svaku koji je oborio na leđa dok si ti doma plakala?! Što kažeš?!

Kad si već odlučila ostati uz njega jer nemaš hrabrosti otići, da nađeš bar snage da se iz jadne supruge lokalnog Goveda, pretvoriš u ženu koja plijeni poglede i pažnju. Znam, nije to sve skupa možda ispravno niti dobro, ali ja ti moja Janjo čvrsto vjerujem da kod Goveda to izaziva barem gastritis i glavobolju, a možda i proljev. Gušt je gušt! Neka ga malo! Neka hoda okolo usran i s mučnom facom na njuški! Kad si već odlučila da trpiš i samuješ pored muža jebača, neka malo i on osjeti kako je biti jeben bez one stvari.

Pozdrav svima koji vjeruju da su vidjeli Boga, dok su gledali ravno u njušku seljačine.

Nije to muškarac, Govedo je to.

Komentari

Neki baner