Ljudi kakve volim, 3 napitka za reguliranje hormona, Ne daj na sebe, Zrelost je sposobnost biti sama bez dramatike, Razlike između mudrih i razumnih žena: Kad muž napravi grešku…
Osobni razvoj

Ne daj na sebe

Ostani dosljedan. I onda kada ti nude mrvice, ne pristaj na manje od onoga što zaslužuješ. Ostani vjeran sebi. I onda kada ti prodaju lažne priče i uvjeravaju da tako treba biti. Poštuj se. I onda kada ti se čini sa te nitko ne poštuje.

I ne daj na sebe.
Nikada.
Nikome.

Neka te vodi tvoj osjećaj vrijednosti i spoznaja. Tvoj obrazac ispravnoga. I ne daj da te spuste na manje od toga. Ne dopusti da te povuku u osrednjost i ispraznost samo zato jer oni tako žive. Vjeruj u svoj sustav životnih vrijednosti. Čak i onda kada te svi oko tebe uvjeravaju da je nemoguće.

Moguće je. Možda ne u njihovim glavama, ali u tvojoj jest. I ne spuštaj kriterije samo zato jer neki koje poznaješ to nisu ostvarili. To su njihova iskustva, njihovi životi. Ne tvoj. I ne mora biti osim ako ti u to povjeruješ.

Ne daj sebe.

I da, znaj da ćeš se tako odlijepiti od mnogih koji te sada okružuju. Ne naprasno i u lošoj namjeri, ali putevi će vam se razići. Možda i nepovratno. Ali ne uzalud. Jer ste ispunili svrhu jedni drugima u životu i to je hvalevrijedno. Ali sada je vrijeme za korak dalje. Više.

I mnogi će otpasti po tom putu, a neki novi doći. Oni koji trebaju tu biti da te poprate na sljedećoj dionici puta. Jer dan koji završava je ujedno i početak sljedećeg. Novog. Ne zaboravi to.

Zato se prepusti. Opusti. I sretno iščekuj novu etapu svog života. Novu razinu.

I ne pristaj na manje od onoga što zaslužuješ.
Nikad više.

Sunčana strana

Komentari

Neki baner