Zašto on nema ozbiljne namjere? Zašto ti on ništa ne nudiZašto se neki muškarci razvode godinama?, Kako okrenuti karte onda kada muškarac naglo izgubi interes?
Ljubavni preokret Popularno

Zašto ti on ništa ne nudi, iako je među vama jaka kemija?

Sviđa ti se ludo. To je kemija koja se rijetko kada dogodi između dvoje ljudi. Tebi se možda i nije dogodila nikada prije. Tako snažan osjećaj privlačnosti često ti pomuti razum jer koliko god ti bila jaka, sve se promijeni kada se pojavi ON. Način na koji priča, njegov glas, miris tijela, dodir njegove ruke – sve, ama baš sve u tebi izaziva reakciju. Tako nešto si do sada viđala samo u filmovima, ali sada se to događa i tebi. Jedini problem je taj što u filmovima priča ima sretan kraj, a u stvarnom životu to ne mora biti slučaj. Unatoč snažnoj kemiji. Unatoč tome što i ti osjećaš da on osjeća isto. Postavlja se pitanje: Zašto ti on ništa ne nudi, iako je među vama jaka kemija? 

Drage dame, zvuči li vam ovo poznato? Jeste li se ikada našle u bezizlaznoj situaciji u kojoj se uporno vraćate na početnu točku zbunjenosti, neizvjesnosti i nade. Napokon muškarac s kojim je bio savršen klik, kemija iz filmova, napokon! Svaki susret s njim ti poljulja tlo pod nogama, svaka poruka, svaki poziv s njegove strane – sve to ulijeva nadu da ćete konačno biti zajedno. Problem je u tome što on nije konkretan, sviđaš mu se, ali ti nudi jedno veliko NIŠTA. Zašto? 

Zašto ti on ništa ne nudi, iako je među vama jaka kemija? Zato što MOŽE.

Da pojasnim: Ako muškarac nije konkretan u svojim namjerama, ako ti se javlja samo periodično, iako se čini lud za tobom, to znači da s njegove strane postoji jaka fizička privlačnost i ništa više od toga. I da, ako nije jasan u svojim namjerama, to znači da nema ozbiljne namjere – barem ne s tobom.

U čemu je stvar

Nisi dosadna, nisi očajna, ne šalješ mu uzastopne poruke, zanimljiva si, baviš se sobom, a on i dalje održava taj polovičan odnos. Malo se javi, malo ne. Kada je tu, skida ti zvijezde s neba, govori ti kao si lijepa i posebna – ali opet ništa. Čini ti se da se na njega ne možeš osloniti jer koliko god on bio zainteresiran u određenom trenutku, u drugom trenutku nestaje bez objašnjenja.

Što to znači? To znači da taj muškarac želi održati određenu distancu u vašem odnosu i želi samo ležeran, neobavezan odnos.

Mogući razlozi su sljedeći: 

  1. On već jest zauzet
  2. On se viđa s nekoliko drugih žena
  3. Privlačna si mu, ali smatra da ti nisi Ona Prava

Prva dva razloga su sasvim jasna, a mogu biti u kombinaciji s trećim. Svakako, ono što vas zasigurno najviše zanima jest upravo taj treći razlog. Mnoge od vas će se sada zapitati: – Ako ga već toliko privlačim, zašto nije pomislio da bih ja mogla biti Ona Prava? Jeste li spremne na odgovor?

Zašto ti nisi Ona Prava u njegovim očima

Znam, nije lako priznati samoj sebi, a kamoli drugima da nisi Ona Prava muškarcu koji te ludo privlači. Iako možda imaš i mnogo drugih pretendenata, ovo doživljavaš kao osobni poraz. Zato frendicama na kavi prepričavaš kako te je dotaknuo, kako te je pogledao očima punim ljubavi – prije mjesec dana. I pokušavaš dokučiti zašto se još uvijek nije odvažio na nešto više? 

Prije mjesec dana??!! Eto ti odgovora. Nije dovoljno zainteresiran. Inače ne bi dopustio da prođe mjesec dana da ti se ne javi.

Sve je to ok, reći će mnoge od vas – ali on se meni stalno vraća. Znam da se vraća. Vraća se jer nisi dosadna, naporna jer si zanimljiva, dostojanstvena, pametna… Svaki put kad nestaneš i okreneš se drugim stvarima, on se vrati. Ali ne vraća se da bi ostao. Vraća  se da dobije malo tvoje pažnje jer osjeća da je više nema. 

Drage moje dame, ne budite naivne. Muškarac koji se vraća s ozbiljnim namjerama nije dvosmislen. Ne priča maglovite priče, već koristi termin – veza. I želi sve – sada. Ne sutra, ne kada dođu bolja vremena, SADA. Sve ostalo se ne računa. 

Ipak, nije sve izgubljeno. Sljedeći odlomak će možda biti najvažnija lekcija na temu muško ženskih odnosa za sve vas kojima dragocjeno vrijeme prolazi u čekanju. 

Zašto ti on ništa ne nudi, Kako dejtati u izolaciji
Što ga sprječava da se u tebe zaljubi

Fizička privlačnost je nedvojbeno tu. Sjajan temelj za sve ostalo. Što ga onda sprječava da se u tebe zaljubi? Ako se pitate što ste vi drage moje dame mogle izbjeći ili što nesvjesno činite, a čime postižete kontraefekt – evo odgovora. 

Što ga sprječava da se u tebe zaljubi? Uzima te zdravo za gotovo, čak i ako nisi dosadna, očajna, uporna… Čak i ako si zanimljiva i predstavljaš mu izazov. 

Nekoliko je mogućih razloga za to, a kriju se u onom periodu kada ti se dotični ne javlja:

  1. Intenzivno se družiš s ljudima koji ga znaju
  2. Pišeš duge, tužne statuse o nesretnoj ljubavi
  3. Objavljuješ tužne pjesme na društvenim mrežama
  4. Neprestano objavljuješ fotke kojima pokušavaš izazvati njegovu pozornost

Drage moje dame, koliko god bili dvosmisleni vaši statusi, taj muškarac zna da se obraćate njemu. I time dobiva jasnu poruku da tvoju pažnju (ako ne i ljubav) već ima. Umjesto da bude fasciniran i kaže „volim i ja tebe“, on naglo gubi interes jer je ljubav nešto za što se on želi izboriti. To je razlog zbog kojega on traži IZAZOV na nekom drugom mjestu. To je razlog zbog kojega on misli da se tebi može vraćati dokle god on to bude želio.

Je li taj muškarac loš? Ne nužno. On se tako ponaša jer MOŽE.

Srećom pa postoji i dobra vijest: ako se ostavite sanjarenja o muškarcu koji odlazi i dolazi, krenete dalje, a njemu jasno date do znanja što želite u životu – postoji mogućnost da će se dotični „trgnuti“ i ponuditi nešto više. Ipak, ono što je najvažnije: morate se toga i pridržavati. 

Naime, čak i ako znate dobro postaviti granice, no nakon toga tugujete pred zajedničkim prijateljima ili na društvenim mrežama, on olako zaključuje kako njemu to ipak nije to. OK? Nastavak slijedi u idućoj kolumni, a do tada vam šaljem jedan veliki pozdrav!

Komentari

Neki baner