Per aspera ad astra

Nije normalno što se pojedinci još uvijek ponašaju kao seljačine

Neću reći da su svi muškarci govna, a sve žene svetice jer nisu. Ima mnogo više dobrih muškaraca nego što si to neke žene žele priznati, a ima i mnogo žena zbog kojih se ponekad posramim svog roda. Neću vam lagati. Od sponza i posvuduša koje samo čekaju da se nekome prikrpaju pa do onih koje jedva čekaju podmetnuti nogu drugoj ženi.

Normalno je da nas ima svakakvih, i dobrih i loših, kojeg god spola bili. Ali znaš što nije normalno? To što se pojedinci još uvijek ponašaju kao seljačine, generaliziraju sve žene i još uvijek ih gledaju kao seksualne objekte.

Nije normalno što se mnoge žene boje odjenuti nešto izazovnije samo da nekom slinavcu ne bi podivljali hormoni. Zna da nije kriva ako uživa u svom tijelu i želi odjenuti nešto što ističe ljepotu tog istog tijela, ali zna i da će samu sebe poštedjeti muke ako to ne učini.

Zna da će u najboljem slučaju samo zviždati za njom i baciti koji neukusni komentar, a drugi će to opravdavati kao „Ma to su dečki, pusti ih.“ Jesu, istina, ali nije normalno da im se zbog toga oprašta što su debili. Nije normalno ni da pomisle kako je to normalno ponašanje. Možda je normalno u životinjskom carstvu, ali brate, ljudi smo, trebali bismo biti napredniji.

Nije normalno što se u većini lokalnih kafana konobarice mijenjaju svaki tjedan jer ni jedna nema živce za komentare „macho muškaraca“ koji su sigurni da ona samo čeka da baš njemu raširi noge. Sigurno se zato zaposlila tu gdje jest, sigurno nije zato što možda treba novce i možda joj je u tom trenutku jedina opcija konobarenje.

Nije normalno ni da se za svaku uspješnu ženu automatski pomisli da je sigurno došla do toga spavajući s nekim. Sigurno ima i takvih, neću poricati, ali bome ima i onih koje su jednostavno uspjele svojim trudom, radom, vjerom, snovima i time što nisu dale na svoje. Zašto je u to još uvijek tako teško povjerovati? Zar vas toliko boli vidjeti uspješnu ženu da odmah morate pripisivati njezin uspjeh muškarcu? Boli vas što ima više od vas iako je „slabiji spol“?        

Reći ću vam samo jedno. Pred jakom ženom može biti iskompleksiran samo onaj muškarac koji je slabiji od nje. Samo takav ima potrebu umanjivati njezin uspjeh.

Nije normalno ni da si tamo neki baje dopuštaju komentirati i vrednovati ženu prema veličini sisa i dupeta. A zamislite koja panika bi nastala da žene počnu pričati o njihovim veličinama. Nije normalno ni što si ti isti baje uzmu za pravo malo primit’ za guzu ženu koja u gužvi prolazi kraj njih, ili za struk što je iz nekih meni nejasnih razloga popularno.

A još mi je više nejasno zašto stariji muškarci imaju potrebu ulijetati maloljetnicama i mladim djevojkama općenito u inbox, moliti ih golišave fotke i zvati ih k sebi na stan da se upoznaju. Kćer ti može biti, ljigo jedna odvratna! Kako bi ti bilo da tvojoj kćeri tako piše neki tamo ljigavac poput tebe?! Što uopće misliš postići s tim? Sigurno ona baš tebe čeka. Ima pred sobom cijeli život i tisuću opcija, ali ne, ona želi baš tebe odvratnog.

A vjerujte mi da takvih ima sve više. Zapravo, ne morate mi vjerovati, uvjerite se sami klikom na ovu riječ. Možda će vam i malo pozlit’, ali to je normalna reakcija za razliku od prije spomenutih.

Osvijestite se ljudi.

Nismo u srednjem vijeku i nije normalno da ignoriramo i opravdavamo ponašanja koja nas guraju nazad umjesto naprijed.  

21. stoljeće je, ponašajmo se u skladu s tim.

Komentari

Neki baner