5 elemenata - Zemlja (1 dio)
Astro

5 elemenata – Zemlja (1 dio)

U astrologiji se sve vrti oko osnovnih elemenata u prirodi. Namjerno sam napisala da ih ima pet, jer je uz zemlju, vodu, vatru i zrak, čovjek najvažniji element. U njemu se svi ostali sjedinjuju. Ne samo fizički, već i energetski.

Što je to uopće zemlja?

Gledano s potpuno jednostavne strane, zemlja prestavlja stabilnost, sigurnost, mukotrpan rad, rađa biljke koje daju izlječenje, plodna je i nudi obilje. Sve su to karakteristike koje možemo pronaći kod ovih znakova.

Mnogi će reći da su to znakovi koji su teški, nemogući, cjepidlake, tvrdoglavi, materijalisti ili hladni, ali obrazloženje nalazimo u njihovoj energiji. Oni su zaista okrenuti materiji, jer je zemlja vrlo opipljiva. Također, zemlja je i hladna, pa se onda krivo ove ljude opisuje kao nedodirljive i emotivno zatovrene. Traže konkretno, traže strukturirano. Kako graditi na krhkoj zemlji? Kako saditi na neplodnom tlu?

Da bismo tumačili čovjekov karakter uz pomoć astrologije, potrebno nam je znati barem osnovno, a pod tim osnovim mislim na poznavanje omjera elemenata u horoskopu osobe. Nemaju svi sve i to u jednakim količinama. Kada to znamo, vrlo nam je lako opisati osobnost. Kada znamo kojim elementima osoba raspolaže, lako ju možemo tumačiti. Čitati kao otvorenu knjigu, kako se kaže.

Bez obzira što cjelokupni ciklus započinje Ovnom, počela sam od Zemlje zbog toga što je ona najteži element od svih. I vjerujem da će neki reći kako su zemljani znakovi upravo to. Teški.

Pod zemljane znakove spadaju Bik, Djevica i Jarac

No, ono što je manje korišteno kao oblik raspoznavanja je to da i ta tri znaka imaju neka svoja obilježja.

Nisu ni oni podjednako teški. Postoje Fiksni, Kardinalni i Promjenjivi znakovi. Bik spada pod Fiksne. Možda je upravo to razlog da je on nekako najtvrdoglaviji i najtromiji od svih.

Zatim Djevica, koja je promjenjiva i poprima osobine zraka. Ona je najprilagodljivija među zemljanima. Jedan od razloga je i taj što je njen vladar planet Merkur, isto kao i kod zračnih Blizanca. Potom imamo Jarca koji je Kardinalan, a to znači da je dobio pokretačka obilježja. Odjednom zemlja gori, nešto se događa. Zbog toga je Jarac vjerojatno najradišniji od svih i najenergičniji među Zemljom.

Stoga kada sljedeći put budete upoznali nekog Bika koji zaista voli jesti sve plodove zemlje i to u velikim količinama, kada se susretnete s Djevicom koja kao najveći hipohondar traži još neotkrivene lijekove ili kada vidite fokusiranog Jarca kako marljivo poput mrava krči put, ne osuđujte ih, jer ne postoje veći kritičari od njih samih. A sve zbog toga što na njihovim temeljima sve počiva. Oni nose vrlo teško breme odgovornosti. Podržite ih!

Komentari

Neki baner