Instagram revolucija protiv ženskih "nedostatka"
ShowBiz

Instagram revolucija protiv ženskih “nedostatka”

Lana Jurčević je pokrenula veliku kampanju pod hastagom #stvarnaja“ nakon što je objavila svoju fotografiju s celulitom. Nakon te fotografije se javilo mnogo žena koje su na Instagramu objavile sve svoje nesavršenosti poput celulita, strija, pjegica, akni, ožiljaka. Svih malih sitnica koje krase našu stvarnu ljepotu i suštinu.

Ovakve kampanje su jako pozitivne zbog ogromnog pritiska i lažnih standarda ljepote koje su kreirali mediji, a kasnije retuširale društvene mreže. Tu je posebno dominantan Instagram  jer je on prvenstveno vizualna platforma. Pored šminke, odjeće neizostavan dio su filteri. 

Ovakve inicijative koje su nastale Laninom kreativnom energijom i pozitivnim prkosom zbog svih situacija (korone, potresa, poplava) osvježile su životni ambijent, Naime, kada žena stvarno prihvati u potpunosti svaki dio sebe, svaku striju i ožiljak, ona postaje nenadmašna. jaka, potpuna i slobodna…

Slobodna za nove izazove bez sputavanja, koje su ti mali nedostatci pridonosili ka njenom samoostavrenju ili bilo kakvom napretku.

Nije lako prihvatiti svaki dio sebe u slagalici vlastitog identiteta. Ne prolazi baš jednostavno bez peckanja, izjedanja, samoanalize zašto nisam takva i takva.

U prihvaćanju svakog našeg nedostatka je bit napretka i rada na samoj sebi. Zato jest životno važno kada poznate pjevačice koje su uzor mladim djevojkama naprave nešto ovakvo. Šalje veliku poruku da smo dosta slične bez obzira na društveni status. Važna je i zbog osjećaja zajedništva i solidarnosti da nismo same u svojim nesigurnostima

I ona najbolja i najljepša influencerica ima unutarnje konflikte. I ona se bori s tim. I to je predivno. Još ljepše je kada pokaže ranjivi dio sebe u površnom svijetu instant ljepote.

Foto: Instagram – La Lana

Komentari

Neki baner