Tuđe mišljenje ostavite tamo gdje mu je i mjesto , Najmanipulativniji znakovi Zodijaka - jeste li među njima?, Lepršavim koracima kroz pakao, odogovoriti osobama koje vas uvijek izazivaju i kritiziraju?
Cafe

Lepršavim koracima kroz pakao

Postoje žene koje sve rješavaju sa smješkom na licu. Odaju dojam stabilnosti, dok su istovremeno pozitivne i lepršave. Smiju se strahovima u lice. Kao da odbijaju gledati na tamnu stranu. Ili kao da se tamna strana odbija od njih. Kao da su toliko sjajne, da tama pored njih ne može ni postojati. Takvim ženama treba odati počast, jer tako doprinose i našoj snazi. Pokazuju kolika je zapravo vrijednost žena. Ne samo da budu dobre i poslušne domaćice, kućanice, žene ili majke. One su zvijeri. Hrabre žene. A možda si ti jedna od njih? 

Razne situacije dotiču isključivo žene, a one nemaju vremena ni za pauzu. Možda su upravo zbog toga naučile koračati u boli. Trče krvareći, a rane im putem postepeno zarastaju. Nekad samo u prolazu stignu neku od njih isprati vodom ili polizati, a onda dalje nastavljaju.

Sigurna sam da poznajete žene koje svaki mjesec umiru u menstrulanim bolovima. Ti bolovi uopće nisu bezazleni i nevažni. Taj jedan ili čak i više dana, žena kao da hoda po rubu života. A onda je u životu još eventualno čeka(ju) i porod(i). Kako je moguće da jedno biće uopće preživi nešto takvo?

No, žene i dalje tisućama i tisućama godina rađaju, pa čak i umiru na porodima. Kako je moguće da se tolika količina boli sjatila ravno na nas? Kao da su nam sve te situacije poslane, jer mi to možemo izdržati, jer nas upravo one jačaju i treniraju na bol.

Što, recimo, kada žena nema izbora nego dođe živjeti sa obitelji svog muža?

Što je s ludim svekrvama koje im stignu u dotu, a koje nisu birale? Kada sam prije par dana vodila razgovor s dvije djevojke koje sam tek tada bila upoznala, pričale su mi o svojim brakovima uz slične situacije i žalbe. ”Da sam znala što dobivam uz paket s mužem, ne bih se nikada za njega udala.” Poznajem neke žene koje su završile na psihijatriji zbog majki koje su im dodijeljene.

Cijeli život gledaš svoje roditelje koji te možda sputavaju u nekim stvarima i onda ti to nastavi raditi netko tko ti nije ni krv i nema baš dobre namjere. Roditeljima još i toleriraš, ali ako ne bi mogla živjeti s njima, kako možeš sa potpunim strancima?

Onda dolazi red i na muževe. Neki su u gore spomenutoj situaciji pomalo i pasivni, što stvara dodatan teret, ali nije ni usporedivo s onim kada krenu varati i ostavljati zbog drugih, mlađih, ljepših i zabavnijih žena. Ili još gore, što kada žena trpi udarce svog muža, a ostaje u odnosu zbog djece i, naravno, straha za njihov, ali i svoj život? Što kada svi ti muževi pomru i žena ponovno ostane sama?

Sve će to jedna žena preživjeti. I lude svekrve i nekad nepodnošljivu djecu i muževe koji su veća djeca od njih i muževe koji varaju i muževe koji udaraju i muževe koji umiru. Neke su možda proživjele pakao, a da nisu ni znale.

Zbog toga što su na sve gledale kao raj. Bile zahvalne i skromne, a ponekad i jele govna, jer nisu znale za bolje. No, nisu bile odvučene na tamnu stranu. Zadržale su svoj entuzijazam. Zadržale su svoj smiješak. I njega im nitko nikada neće skinuti s lica.

Komentari

Neki baner