Ljetne strasti: zašto seks u moru baš i nije dobra ideja?
Ljubav i sex Zdravlje i ljepota

Ljetne strasti: zašto seks u moru baš i nije dobra ideja?

Pomisao da budete “zločesti” u moru kada nikog nema u blizini je uvijek uzbudljiva. Na kraju krajeva, već si polugola, mokra, pa zašto ne?

No iako seks u moru (bazenu, jezeru, rijeci) zvuči vrlo primamljivo, on i nije baš siguran u takvim uvjetima. Zapravo to više ovisi o tome kako i gdje ćeš se upustiti u tu vodenu avanturu.

Mi vam zaista ne želimo gasiti vaše ljetne strasti, ali moramo vam istaknuti nekoliko problema vezanih u seks u moru.

BAKTERIJE

Djelovi mora kojima veliki dio javnosti ima pristup sadrže veliki broj bakterija koje se onda tijekom seksa doslovno šaljete u tijelo kroz svoje intimne dijelove. A to znači veći rizik za urinarne i gljivične infekcije. Isto vrijedi i za jezera, posebno za bazene ako nisu ispravno klorirani.  Seks u rijeci ili jezeru trebate izbjegavati, jer bakterije koje se u njima nalaze ne želite u svom tijelu.

Isto vrijedi i za bazene i vruće kupke, pogotovo ako voda nije pravilno klorirana. Kada je pH razina vode poremećena, dezinfekcijska sredstva ne rade – a to je potvrđeno i znanstvenim studijama. Osim toga, bakterije i kemikalije mogu uzrokovati mikronska napuknuća u vaginalnoj sluznici, povećavajući rizik od infekcije.

TRENJE

Zanimljivo je da more zapravo isušuje vaše intimne djelove jer voda ispire prirodni lubrikant koje tvoje tijelo stvara uoči i tijekom seksa. Time nastaje veće trenje koje uzrokuje sitne ogrebotine i ranice. A to su putevi kroz koje bakterije i virusi mogu uči i lakše ože doći do urinarne infekcije.

Smanjena učinkovitost prezervativa

Kondom se u moru baš i ne snalazi dobro. Mogu lakše puknuti i skliznuti, a kemikalije ili druge tvari u vodi mogu smanjiti njihovu djelotvornost. No, to ne znači da ih u tom slučaju nije potrebno koristiti, dapače, oni su i dalje najbolja zaštita od spolno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće. Dodajte malo silikonskog lubrikanta na prezervativ, jer on može svesti trenje na minimum.

DAKLE, KOJE SU ALTERNATIVE?

Ako vas ulovi strahovita želja za seksom koji uključuje i vodu, uvijek predigru možete preseliti pod tuš ili u kadu, a nastaviti poslije negdje na suhome. Ako se odlučit na seks pod tušem, morate znati da i tu vrijede iste mjere opreza za kondom, ali je rizik od infekcije i iritacije rodnice puno manji.

Izvor: Z&S

Komentari

Neki baner