Zašto prekidaju? Ovan ne shvaća posesivne a Djevica neambiciozne!, Osoba u koju se pretvorila nakon što si je slomio, Molim te budi dovoljno jaka da odeš
Razmišljanja

Osoba u koju se pretvorila nakon što si je slomio

Ušao si u njen život kao najdraži gost. Ona te prihvatila svim svojim srcem. Dala ti je dušu, tijelo i um, a ti si to olako i preponosno odbacio. Uništio si joj srce. Slomio si je. Sve što je ikada željela je biti voljena i poštovana. To je sve što je očekivala od tebe. Je li tražila previše? Ne, teško mi je vjerovati u to.

Uvijek te tretirala s poštovanjem i divljenjem. Često je zanemarivala i zaboravljala svoje potrebe, želje i probleme kako bi se brinula za tvoje. Bio si njezin ponos, njena druga polovica, njena svjetlost u tami. Bio si joj sve.

A što si učinio? Bilo ti je lakše pogaziti njen ponos i srce nego priznati njezinu ljubaznost i velikodušnost. Da, ne brini – uspješno si uspio razbiti njezine nade i povjerenje u bezbroj komada. Da li te to čini sretnom osobom i zadovoljnim sobom?

Tužno je što ona nikad nije učinila ništa da bi zaslužila tvoj okrutni tretman. Nikada nije zaslužila podnositi tvoje gluposti. Bila je to vrsta osobe koja je bila vrlo jednostavna za ljubav, poštovanje i divljenje, ali nikad to nisi shvatio, a možda nisi niti htio shvatiti.

Oh, znam. Znam da će mnogi reći da je trebala biti jača. Da je trebala ustati i pokazati dostojanstvo.

Možda je bila njezina krivnja što je dopustila da ju njen “fantastičan” momak iskoristi i emocionalno zlostavlja. I da je pokazala otpornost, hrabrost i više samopouzdanja, ne bi to trpjela. Ali, to nije tako lako.

Duboko u sebi je znala da stvari nisu u redu. Znala je da vaša veza nije ono čemu se nadala. Mali glas u njezinoj glavi vrištao je: “Trči! Trči najbrže što možeš i nikad ne gledaj unazad!”

Ali, nije mogla. Nije te mogla pustiti. Padala je u tvoju toksičnu zamku i dopustila ti joj da kontroliraš njezin um. Uvukao si joj se ispod kože i mogao njenom srcu raditi što god poželiš. Nakon što si ju slomio, promijenila se. Postala je potpuno drugačija osoba od one koja je bila prije nego što te je upoznala. Nakon što si je slomio ona je postala opreznija:

Ona sad čuva svoje srce.

Ti si ga razbio u malene komadiće, sjećaš se toga, zar ne? Naučio si je da ljubav može ostaviti duboke ožiljke na  tijelu i duši koji nikada neće potpuno zacijeliti. A sada ona skriva svoje srce. Ne dozvoljava da mu se itko približi. Boji se da se njezina bolna prošlost opet ne ponovi.

Ne vjeruje nikome.

Vjerovala je da si ti draga, ljubazna, nesebična osoba i zaljubila se u tebe već pri prvom susretu. Ali, pokazalo se da nisi ništa drugo, već zamaskirano zlo.

Bio si vampir koji je isisao svu sreću iz nje. Sada će dvaput razmisliti prije nego što pusti druge ljude u svoj život. Sada sumnja u sve što joj drugi kažu.

Ona zna kako lažirati osjećaje.

Prije nego što te upoznala, ona je bila najiskrenija osoba na svijetu. Nikad se nije bojala otvoreno pokazati emocije, bez obzira je li bila sretna ili tužna. Ali, kad si ti ušao u njezin život, pokazao si joj kako izgleda stvarna patnja i to je uništilo njezine nade i duh. Zbog toga se počela osjećati posramljenom zbog vlastitih misli i osjećaja. Nije htjela da itko zna kako se osjeća i kroz što ona prolazi.

Sada, ona zna staviti lažni osmijeh na lice, iako plače iznutra.

Sada se smije, iako joj je cijelo tijelo puno boli.

Kaže da je u redu, iako je zabrinjava puno stvari.

Ponaša se bezbrižno iako na svojim ramenima nosi teški teret.

Sada njeno lice lažno sjaji iako ona živi u potpunom mraku.

Da, čini se previše nepoštenim ili depresivnim, ali ovo je ono u što se pretvorila nakon što si je ti slomio.

Izvor: pozitivanstav

Komentari

Neki baner