“Igre” narcisoidnih partnera, Živciraju vas negativci u vašem životu? Ignorirajte ih!, Kako nepremostive razlike utječu na ljubavne odnose, “Mislila sam – promijenit će se… kad dođu djeca, kad se preselimo, kad se zaposli…”, Jeste li žena koja previše voli i što to točno znači?
Odnosi

Kako nepremostive razlike utječu na ljubavne odnose

Često čujemo pojam ‘nepomirljive razlike’, ‘nepremostive razlike u odnosima’, razveli se zbog ‘nepremostivih’ razlika. I na prvu izgleda kao jednostavno objašnjenje preko kojeg je lako prijeći, ali zapravo ima poprilično složenu pozadinu.

Naime, te nepomirljive razlike predstavljaju golemi zid koji se izgradio između ljudi, a sagrađen je od međusobnog nerazumijevanja, neslaganja, različitosti koji se nikako nisu mogle uskladiti.

Niste se našli na istoj valnoj razini, vaš i njegov način razmišljanja i pogleda na život je suprotan.

Ide to polako od različitih hobija, mjesta koje volite, interesa ili čak sazrijevanja, I odjednom se nađete u vezi gdje želite više vremena provesti u miru i tišini, cijeneći intimne trenutke i bliskost dok je vaš partner željan zabava i druženja. Ide to i tako da vi želite djecu, brak i obitelj, on ne, i vi se nadate da će se s vremenom predomisliti jer ste vi upravo idealna žena koja će ga motivirati na obiteljski život.

Događa se to i u kontekstu kada vam je karijera na prvom mjestu, kada ste posvećeni osobnom napredovanju, a vaš partner ne razumije vaše ambicije, Prestane da vas podupire. Jer u veze prije svega ulazimo radi sebe.

I onda se vrti u krug, dolazi do sukoba ili do tišine. Oba su čvrsti temelji za izgradnju barijera oko nas da na kraju nemamo što više reći toj osobi i odustanemo.

Odustanemo od mogućnosti kompromisa, adaptacije i građenja zajedništva, Okolnosti, brz način života i činjenica da danas više nitko nikoga ne trpi i svaka sitnica može biti kap koja je prelila čašu.

Kako nepremostive razlike utječu na ljubavne odnose,  Odaj počast tami, 'Možda' nije odgovor i nije me dostojan, Opasnosti i simptomi potiskivanja, Trenutak kada “ugledaš” nečije oči: U određeno vrijeme neki se ljudi sretnu…

Nepomirljive razlike stavljaju točku na kraj odnosa bez obzira na ljepotu zajedničkih trenutaka, emocija, romanse i smijeha

Ne poklapate se, niste spremni da se „žrtvujete“ za zajedničko dobro. Postavlja se pitanje koliko ćete biti oštećeni ako se adaptirate partneru i odustanete od svog načina života i ostvarenja snova.

Pomalo smo sebični i svjesni da se neke prilike neće dvaput ponoviti, da se ne možete odreći svojih užitaka, da biste ugodili voljenoj osobi. I odete , zbog nepomirljivih i nepremostivih razlika.

Komentari

Neki baner