Druga violina, Jaka žena koja drži do sebe ne tolerira ove stvari kod muškarca! , Što se događa nezrelim muškarcima nakon što se snažna žena pojavi u njihovom životu?, Inteligentna žena ne crta ona te precrta, Najbolja psihologinja na svijetu otkrila kako voli zrela žena: Pogreške u ljubavi koje nikad ne treba ponoviti!
Osobni razvoj

Najbolja psihologinja na svijetu otkrila kako voli zrela žena: Pogreške u ljubavi koje nikad ne treba ponoviti!

Kako na ljubav gleda jedna zrela žena pročitajte u tekstu poznate ruske psihologinje Elene Shpundre, za Liza.com.

“Imam skoro 42 godine, i s vremena na vrijeme volim reći da ne vjerujem u ljubav, romansu ili u sreću “do kraja života”. Prema muškarcima sam uglavnom otvorena, i bez ustezanja im stavljam do znanja što volim, a što ne.

Također im bez mnogo okolišanja kažem da idu dođavola.

Nisam oduvijek bila ovakva. Ugađala sam muškarcima, kuhala im, kupovala poklone, čekala na njihove poruke, bila spremna da s njima idem na kraj svijeta. Svaki put, bila sam spremna da se dam u potpunosti zbog ljubavi. Ali, ako nisam spremna za to više, da li to znači da ne mogu više voljeti?

Kada smo mlađi, uglavnom se tražimo, i to može biti prilično bolno. Nekad je potrebno istražiti granice, preispitati sebe da bi znala tko si.

Zrelost je doba kada se zaista susretneš sa samom sobom. Nakon mladalačke zaslijepljenosti i razmišljanja o žrtvovanju, počinjemo živjeti za sebe.

To ne znači da nam nije potreban nitko drugi. Da li to znači da smo postali uspješne, okrenute ka sebi, pune samopouzdanja ili usamljene? Ne. Želimo ljubav, toplinu i odnose pune razumijevanja isto kao i kada smo imale 20 godina.

Ali, do sada smo naučile da su u zdravoj vezi sve te stvari recipročne. Zato ove stvari ne radim više:

1. Ne čekam poruke i pozive muškarca

Ili prva pošaljem poruku ili isključim iz života one koji nemaju vremena ni da mi jave ili napišu da su zauzeti.

2. Ne želim ići na sastanak ako mi mjesto i vrijeme ne odgovaraju

Ako muškarac nije zainteresiran za to koliko je žena zauzeta, za njene želje, udobnost, to nikako nije dobro. Upravo takav muškarac nije mi potreban.

3. Ne opraštam mu ako mi ne kupi poklon za rođendan

Volim muškarce koji troše novac na ženu koju vole. Ljudi koji škrtare na novcu obično škrtare i na svemu ostalom. Još ako ne zapamte datum koji je važan njegovoj partnerici, pokazuju koliko je ne cijene.

4. Ne mogu opravdati nečiji neuspjeh poslije 40. godine

To ne znači da samo tražim novac. Kada smo bili mladi eksperimentirali smo, pokušavali i padali, radili razne poslove… Već s 40 trebali bi imati kakvu-takvu karijeru i pristojno mjesto za život.

5. Neću prešutjeti ako mi se nešto ne dopada

Neću izludjeti muškaraca sa stalnim pritužbama i neću zvocati. Ali, ako ne volim brzu vožnju, ako me to plaši, neću to prešutjeti. Neću davati nikakve signale, neću čekati da on to primijeti, neću se duriti, reći ću otvoreno: Nemoj da voziti suviše brzo, molim te. To me plaši.

6. Ne bojim se postavljanja nijednog pitanja

I spremna sam na bilo koji odgovor. Kada smo bile mlađe, plašile smo se postaviti bilo koje pitanje koje se tiče nečeg što ne razumijemo. Nismo se htjele izložiti stresu, plašile smo se da ćemo biti povrijeđene, ili da ćemo ga preplašiti. Ali upravo tim nedostatkom jasnoće povrjeđujemo sebe. Ne želim više da budem povrjeđivana, i zato sam spremna sve razjasniti.

Najbolja psihologinja na svijetu otkrila kako voli zrela žena: Pogreške u ljubavi koje nikad ne treba ponoviti!
7. Više ne miješam seks s ljubavlju

Seks može biti povezan s ljubavlju. S druge strane, ne mora imati nikakve dodirne točke s njom. Ljubav je za mene kada šuti ujutro jer ja volim tišinu; kada pamti kako se moj pas zove, i koliko šećera stavljam u kavu; kada mi popravlja laptop, ili nešto što se pokvarilo; kada me iznenadi nečim lijepim. Ako ne postoji ništa od toga, to znači da samo spavamo zajedno.

8. Nisam ljubomorna na njegove prijatelje ili prijateljice, niti na njegov posao

Ili na njegovu djecu iz prošlog braka (veze). Ako me muškarac voli, on će naći vremena za mene. Mogu to prihvatiti jer i ja imam posao, i stalno sam zauzeta. Ako oboje nalazimo vremena jedno za drugo, to znači da je sve u redu – naša veza opstaje. Ako samo ja nalazim vrijeme za njega, a on je uvijek zauzet, to nikako nije dobro, i pokazuje da je vrijeme za promjenu.

9. Ne peglam njegove majice i košulje

Ne volim peglanje. Ne volim peglati ni svoje stvari, a kamoli tuđe. Odbijam raditi bilo što za muškarca ako to inače ne volim raditi. Ako me voli, ispeglat će svoju majicu.

10. Ne trudim se da izgledam bolje zbog muškarca

U stvari, kada upoznam nekog novog, mogu biti i cinična, suviše iskrena. Ne stidim se razgovarati o svojim problemima, i poteškoćama. Neko tko to želi može uvijek saznati više o meni.

Imam skoro 42 godine i kao stabljika bambusa sam. Direktna, jaka, fleksibilna i ne toliko zahtjevna. Teško me je slomiti, saviti me prema svojoj volji, ili iskorijeniti me. Teškoće života su me očvrsnule, i, i dalje želim voljeti. Jednostavno se nisam spremna žrtvovati zbog nekog. Ljubav je stvaranje, ne destrukcija i žrtvovanje. Onda, hajde da stvaramo.”

Izvor: elle.rs / Prijevod i obrada APortal

Komentari

Neki baner