Kako sam vjerovala Carrie Bradshaw
Cafe

Kako sam vjerovala Carrie Bradshaw

Neka digne ruku tko nijednom nije pogledao nijednu epizodu Seks i grada ( čak i vi, što ste samo škicnuli pokoju scenu u kasnovečernjem terminu, i vi ste krivi). Kultna serija pokorila je Zapad, došla na male ekrane i u samo 20-ak minuta objašnjavala, analizirala i preispitivala međusobne odnose, žensku emancipaciju, pitanja mode i statuse, slobodu seksa i još štošta.

Većinu svojih srednjoškolskih dana provela sam uz Carrie i ostatak ekipe, diveći se njezinoj prekrasnoj, fatalnoj ljubavi sa Facom. Facu smo moje prijateljice i ja imale običaj tražiti u svakom emocionalno nedostupnom dečku, poteze koje je on radio mi smo željno iznuđivale od naših tadašnjih dečkiju, nadajući se sretnom kraju gdje će naša velika ljubav, baš poput Face i Carrie, preskočiti sve prepreke i upisati se u vječnost.

Za početak, vjerovala sam joj kad je preživljavala od jedne kolumne tjedno živeći na Manhattanu i trošeći enornmne količine novca na – cipele.

Mislila sam, ako može Carrie – može svatko, you go girl! Bez obzira što je često naglašavala kako nema novca, svejedno je skakutala u markiranim outfitima uzduž i poprijeko Manhattana.

Vjerovala sam joj i kad je pokušavala u svakoj dužoj sceni sa Facom natjerati ga na definiranje veze. Carrie zna, ovo se tako radi, samo budi uporna u naglašavanju da želiš provesti vječnost s osobom koju dejtaš 2 mjeseca i sve će se magično poklopiti. Naravno, kad god bi Faca nestao petama vjetra to je tako moralo biti – on je kriv za sve, njegova ljubav nije dovoljna, ali njezina posesivnost je sasvim u redu. Ovakva očekivanja dovela su do toga da smo i mi cure očekivale pažnju 24 sata u danu, jer ako mi ne pošalješ poruku baš kad pomislim na tebe to je znak da me ne voliš i ne cijeniš dovoljno.

A onda se u igru upleo i Aidan, savršeni muškarac koji je Carrie dizao u nebesa iz dana u dan.

Napokon je dobila nekoga tko ju voli i cijeni, bez drame, bez igrica, bez analiziranja svakog poteza. I što je ona napravila? Prevarila ga sa Facom, dakako, i dopustila da im Faca, poput malog djeteta pokvari vikend, ali i vezu. Na kraju, kako to obično biva Carrie se vratila svojoj vječnoj drogi – Faci.

Uz dodatne zaplete, turbulencije i drame. Upravo te drame smo i mi upijali, promatrajući Carrie kao nekakvu vrstu fatalne žene koja dobije sve što hoće, koja se izbori za sve što hoće i koja – očigledno ima probleme sama sa sobom ali i sa stvaranjem emocionalnih odnosa.

Image via HBO

Sada, kada je prošlo više od dvadesetak godina otkako je četvorka iz Seks i grada bila aktualna, očigledno je da neki od ovih obrazaca ponašanja vezani uz muško-ženske odnose i dalje postoje, skrivaju se i izlaze u raznoraznim oblicima psihotičnog ponašanja. Nesigurnosti, ljubomore, težnja za savršenim muškarcem, ulaganje truda u stvaranje savršenog muškarca, sve je to na razne načine i dalje prisutno, samo se skriva između Instagram slika, Tindera i nikad nestvarnijih romantičnih komedija.

Jedno joj moram priznati, Carrie Bradshaw je bila u pravu kada je rekla:

Najuzbudljivija, najizazovnija i najvažnija veza od svih je ona koju imate sa sobom. I ako pronađete nekog ko voli vas kakvu vi volite, pa, to je predivno.

Foto: New Line Cinema

Komentari

Neki baner