biznis
Business

Napravite dobar biznis plan uz pomoć ovih saveta

Svaki preduzetnik u nastajanju mora imati napisan poslovni (biznis) plan. Bilo da se radi o usmeravanju ili privlačenju investitora, razvijanju posla, ili o samom početku i koracima ka osnivanju firme – poslovni plan je presudan za uspeh vašeg biznisa. Ali, kako napisati dobar biznis plan i šta on treba da sadrži?

Mnogi uspešni preduzetnici su se bavili ovom temom i evo nekoliko osnovnih činilaca: rezime, opis kompanije, analiza tržišta, struktura i organizacija poslovanja, uslugu ili proizvod koje nudite, marketing i prodajni plan, finansijsku projekciju. Ako vas sve ovo plaši, a na početku ste biznisa, evo koraka koji vam mogu pomoći.

Konstantno istražujte

Konstantno istraživanje je obavezna stavka pre nego što ste i pomislili da krenete u vode poduzetništva i otvaranje firme. Drugim rečima, vaša je odgovornost da znate sve što možete o svom poslu i industriji u koju ulazite.

Pročitajte sve što možete o svojoj industriji i razgovarajte sa svojom  potencijalnom ciljnom grupom. Da biste napisali savršen biznis plan, morate vrlo intimno poznavati svoju firmu, svoj proizvod, konkurenciju i tržište. Po definiciji – Poslovni plan je pisani dokument koji opisuje prirodu poslovanja, strategiju prodaje i marketinga i finansijsku pozadinu, a sadrži već planirani izveštaj o dobiti i gubitku. A kako biste sve to znali bez istraživanja?

Prilagodite biznis plan sebi

Nema ispravnog ili pogrešnog načina za pisanje dobrog biznis plana. Ono što je važno jeste da vaš plan zadovoljava vaše potrebe i vaših najbližih saradnika, ako ih ima. Većina poslovnih planova svrstava se u dve uobičajene kategorije: tradicionalni ili jednostavni.

Tradicionalni poslovni planovi se češće koriste, imaju standardnu strukturu i podstiču vas da detaljno proučite svaki njegov korak. Obično je potrebno mnogo više pripreme (čak i po nekoliko nedelja) i mogu biti dugački na desetine stranica.

Jednostavniji biznis planovi su nešto manje uobičajeni, ali i dalje se koriste i takođe imaju standardnu strukturu. Fokusirani su na sumiranje samo najvažnijih tačaka i ključnih elemenata vašeg poslovanja. Izrada može trajati samo jedan sat, i obično staju na samo jednu stranicu.

Da li ste poklonik jednog ili drugog biznis plana – na vama je. Važno je da ga vi razumete, jer ćete se najviše vi i voditi njime.

Projektujte finansije

Dobri biznis planovi treba da sadrže sve finansijske informacije i podatke. Napišite u plan detalje o svim zajmovima i kada će oni biti isplaćeni. Štaviše, sumirajte detalje o kapitalu vašeg biznisa, opremi koja će se koristiti za proizvodnju ili pružanje usluga i kako će se to amortizovati.

Ukoliko planirate da odmah na početku angažujete knjigovodstvenu agenciju, što savetujemo, ubacite u plan i cenu knjigovodstvenih usluga. Napravite detaljnu analizu koja procenjuje kada će vaša firma verovatno ostvariti profit. Analizu zasnivajte na trogodišnjoj prognozi prodaje i profita. Projektujte prodaju i zaradu svakog meseca, prve godine i svakog tromesečja, na dve i tri godine. Uključivanje svih finansijskih detalja u vaš poslovni plan omogućiće vam da precizirate koliko kapitala će vam biti potrebno za rast biznisa i vaše poduzetničke priče.

kompjuter-biznis
Foto: Pixabay.com

Za finansijski i poreski konslating angažujte pouzdanu agenciju koja vam može pomoći i ubuduće oko obračuna plata, na primer, ili kako da razumete neke pojmove iz oblasti ekonomije kao što su transferne cene. Kada imate dobrog finansistu uz sebe, lakše će vam biti da napredujete.

Identifikujte kupca

Kada ste identifikovali kupca vašeg proizvoda ili usluge, kasnije sve ide mnogo lakše. Ova stavka se može podvesti pod istraživanje sa početka našeg teksta, ali budući da je jako važna, poklanjamo joj poseban segment.

Analizirajte potencijalnog kupca za vaše poslovanje i dobro razmislite koja će vrsta lokalnog (i / ili međunarodnog) stanovništva tražiti vaše proizvode ili usluge. Ovo mora da bude mnogo više od pukog nagađanja i uključuje vrlo precizna i psihološka istraživanja. Morate analizirati istraživanja koja su za vas prikupili anketari ili agencija za ispitivanje tržišta, kao i primarna istraživanja koja sami prikupite, sopstvenim metodama i opažanjima.

Pitanja koja treba postaviti i na njih dobiti odgovor su:

  • Da li postoji održivo tržište za proizvod ili uslugu koji želim da prodajem?
  • Koliko godina imaju moji potencijalni kupci?
  • Čime se oni bave?
  • Da li je moj proizvod ili usluga privlačan samo određenoj ekonomskoj populaciji?
  • Da li će to moći da priušte samo bogati ljudi?
  • Da li moj idealan kupac živi u određenom delu grada, naseljenog mesta? Selo ili urbana sredina?

U skladu sa tim posavetujte se sa stručnjacima koji dobro poznaju lokalno tržište, pa se, primera radi, u Sloveniji oslonite na računovodski servis Ljubljana, u Zagrebu na hrvatsku agenciju i slično.

plan
Foto: Pixabay.com

Možda i najvažnije od svega u vašem biznis planu je to kako ćete dolaziti do vaših kupaca i na koji način ćete im plasirati proizvod i uslugu, a za to je najzaslužnija dobra marketinška agencija. Bez marketinga, vaš biznis plan može ostati samo slovo na papiru, a to ne želite. Zato, pre ulaska u preduzetničke vode, postavite sebi cilj i prođite sve gore navedene stavke i po nekoliko puta. Srećno!

Komentari

Neki baner