Bolest diktira kićenje! O povezanosti zdravlja, karaktera i nakita kojeg nosimo..., Imaš 30 a nemaš djece? Imaš 34 i već petero valjda misliš tu stati? Imaš 40 i samo jedno? Što čekaš?, Najlakše je kukati – shvati već jednom ove 3 stvari!, BLOG: Ajkju amebe plavuše
Razmišljanja

Sve je bolje od stajanja u mjestu i žaljenja same sebe

Plačeš. Pukla je brana i suza suzu stiže. Brana koja se držala sve do sad je popustila, suze su je savladale. I sad te ništa ne može utješiti. Plačeš jer nisi ispunila očekivanja, jer nisi dobra onoliko koliko oni žele da budeš. Osjećaš se bezvrijedno i jadno.

Najradije bi se sakrila od svijeta i od svih. Sakrila u neku rupu i zatrpala zemljom. Najradije bi odustala od svega jer ništa ti ne ide. Sad definitivno znaš da ti ništa ne ide od ruke. Svi mogući baksuzi tebe nisu zaobišli, sve moguće nesreće tebe su sustigle. Sve što si dotakla i pokvarila si.

A ti si se borila. Nisi dala da te poraze.

Mislila si još samo ova nevolja da prođe još samo ovo i onda će te krenuti i sve će se posložiti, ruže će i tebi procvjetati. Hiljadu puta si padala i dizala se. Klečeći uzimala oružje i nastavljala borbu. Sad znaš da si se borila sa vjetrenjačama. Nevoljama nikad kraja.

Najradije bi iskočila iz vlastite kože. Najradije bi pobjegla od svega. Od same sebe. Ali ne možeš, zar ne?

Zato, ustani, umij se, pozovi prijateljice, sredi se i izađi van. Nemoj vježbati osmijeh pred ogledalom, već se nasmij od srca. Nasmij se nevoljama, neprijateljima i svim avetima iz prošlosti. Digni glavu visoko i koračaj sigurno. Nemoj da ti se vide rane. Prekrij ih stavom, prekrij ih sexi odjećom.

Budi lijepa, budi zanosna, budi svoja.

Mlada si, zdrava si, imaš ljude koji te vole. A imaš i sebe. Divna si, samo ispuši taj nos, nabaci malo šminke i idemo sve ispočetka. Sutra je novi dan i ne znaš kako divan može biti, ne znaš kako te može iznenaditi. I ne gledaj oko sebe te što im sve ide od ruke, što su im život i sudbina naklonjeni.

Ne gledaj ih, ne poredi se s njima i ne zavidi im. Znaš da poslije kiše grije najljepše sunce. Znaš da na tom suncu sve sjaji i zlati. Tebe su prale sve kiše svijeta.

Preživjela si bezbroj oluja i iza svake isplivala jača, sjajnija i hrabrija. Isplači se, umij se i idemo dalje. Sve je bolje od stajanja u mjestu i žaljenja same sebe. A i sama znaš da može biti gore, uvijek može biti gore.

Ne prizivaj to gore, već ustani i nasmiji mu se u facu.

Nasmij se svemu ružnom što je bilo i što će doći. Nasmij se i onima koji misle da nisi dovoljno dobra i pokaži da jesi. Pronađi put, pronađi način i ostvari ono što želiš.

Možda ćeš na tom putu opet padati, ali bitno je da ustaješ. Možda ćeš i dalje sretati baksuze i nevolje. Možda ćeš pokvariti sve što dotakneš, ali nemoj da se zbog toga povlačiš. Nikad se ne povlači.

Sve je bolje od stajanja u mjestu i žaljenja same sebe.

Komentari

Neki baner