Ususret 7. izdanju Star Film Festa
Filmomanija ShowBiz

Ususret 7. izdanju Star Film Festa

Ova je godina po svemu drugačija od prijašnjih pa tako i 7. izdanje Star Film Festa. Ove su godine organizatori pripremili nešto posebno i drugačije. Mnogi, zbog pandemije koja nas je snašla, ne mogu doći u Sisak i uživati pod zvjezdanim nebom u kratkim filmovima njihovog natjecateljskog programa, ali i svim drugim popratnim sadržajima kao što su radionice i predavanja… I zato su odlučili 7. Star Film Fest dovesti u vaše domove. 

Ovogodišnji Star Film Fest moći ćete pratiti preko njihove online platforme koja će biti dostupna na web stranici – sfilmfest.com. Filmove ćete moći gledati od 3. 9. u 20 sati do 5. 9. u 20 sati. 

S veseljem Vas pozivamo da se pridružite našoj zvjezdanoj priči i ljeto ispratite uz najbolje filmove, radionice, izložbu i glazbena događanja. 7. Star Film Fest nudi kvalitetnu kino zabavu pod zvjezdanim nebom za posjetitelje u Sisku a ni online publika neće biti zakinuta za doživljaj zvjezdanog filmskog festivala. Pratite nas o 3. do 5. rujna i začinite rujanske dane i večeri bogatim sadržajem koji nudimo. – kažu organizatori.

Festival započinje u četvrtak, 3. rujna u 19 sati s filmskom glazbom, izložbom „965 minuta djevojke“, svečanim otvorenjem u 20:00 sati i projekcijama prošlogodišnjih pobjednika na lokaciji vanjskog prostora Kazališta 21 i online, putem službene stranice sfilmfest.com.

Natjecateljski program

Petak, 4. rujna donosi natjecateljske projekcije od 9 sati ujutro i Acoustic jam session u online izdanju u 15 sati zatim radionicu snimanja u online izdanju u 11 sati ujutro uz paralelno održavanje u vanjskom prostoru Kazališta 21 te projekciju nagrađivanog Ostojićevog filma „F20“ za posjetitelje u Sisku u 20:15 sati.

Zabava će vrhunac doseći u subotu, 5. rujna  u kojemu će online publici biti predstavljene natjecateljske projekcije s početkom u 9 sati ujutro i Acoustic jam session u 17 sati. Uslijedit će paralelno izdanje radionice montaže u 14:30 i radionice „Kako na nebu tako i na Star Film Festu“  u 18 sati, na lokaciji vanjskog prostora Kazališta 21 i online.

Za sisačku publiku tu je i „Zagrebački ekvinocij“ redatelja Svebora Mihaela Jelića s početkom projekcije u 20:15 sati, a proglašenje pobjednika počinje u 21:45 sati ispred Kazališta 21 i online. Uslijedit će projekcije pobjednika u 22 sata i opušteno zatvaranje festivala uz DJ Olivera za goste na lokaciji i one koji su Star Film Fest pratili online od 23:30.

Uistinu sadržajan program ne ostavlja prostora za nedoumicu. Star Film Fest je događaj koji se ne propušta. Događaj je to koji će objediniti umjetnost u formi filma, ilustracije i glazbe uz mogućnost otkrivanja novih vještina kroz radionice. Natjecateljski program također je raznovrstan, pa ne čudi da su od čak 816 pristiglih filmova za Vas odabrana 54 najbolja. Filmovi ove su godine do Siska doputovali iz čak 67 zemalja svijeta pa možemo tvrditi kako Star Film Fest postaje sastajalištem autora filma iz cijeloga svijeta.

Zabavni program

Osim natjecateljskog programa, ovogodišnje izdanje zainteresiranoj publici u Sisku nudi kvalitetne komercijalne filmove domaćih autora. Ne čudite se ako uočite poznato lice na kino platnu jer u filmu “Zagrebački ekvinocij” glumi Siščanin Patrik Gregurec. Poznato i drago lice vidjet ćete i pogledate li “F20” jer ovaj nagrađivani film u glavnoj ulozi ima Filipa Mayera, rado viđanog gosta Star Film Festa. 

Ujediniti publiku pred ekranima i publiku pred platnom podno zvjezdanog neba naš je cilj. Tradicija gledanje filma na otvorenom, u gradu Sisku koji baštini filmsku kulturu kroz festival već 7. godinu za redom, ostaje postojana. Novitet koji su organizatori Star Film Festa hrabro implementirali je praćenje festivala online pa se ove godine tako brišu fizičke i prostorne granice a film zahvaljujući entuzijazmu članova dolazi do svih koji ga vole i žele. 

Novi vizualni identitet, novo izdanje web stranice i paralelan način održavanja u Sisku i online zaista su hvale vrijedni pomaci. Tako Star Film Fest i ove godine dokazuje da mu mjesto uistinu je među zvijezdama.

Trud organizatora, članova Kino Kluba Sisak i brojnih volontera bit će nagrađen odazivom publike koja cijeni film i uživa u druženju pod zvjezdanim nebom. Entuzijazam, ljubav prema filmskoj kreaciji i želja upoznavanje novog pokretač su zvjezdanog festivala iz Siska. 

Svima koji su festival podržali i onima koji prepoznaju njegov značaj kroz godine zahvaljujemo, a publiku pozivamo da nam se pridruži od 3. do 5. rujna u Sisku i online

Dobrodošli u našu priču satkanu od zvjezdane prašine! – poručuju organizatori.

Komentari

Neki baner