5 znakova koji pokazuju nedostatak vitamina a doslovno pišu na licu
Zdravlje i ljepota

5 znakova koji pokazuju nedostatak vitamina, a doslovno pišu na licu

Problem nedostatka vitamina je posebno važan sada, u proljeće. Bez vitamina, osjećamo se slabi i apatični i postajemo laka meta za razne viruse.

Mi smo se jako iznenadili kada smo saznali da nam lice daje znakove nedostatku vitamina. Uzmite ogledalo i promatrajte svoje lice dok čitate ovaj članak.

Jako blijeda koža

shrimp-1502724_1920

Malo ljudi koji se mogu pohvaliti dobrim tenom na kraju zime. No, ako je vaša koža postala podosta blijeda u usporedbi na svoj normalan izgled, to je znak da vam nedostaje vitamin B12. Bez njega, osjećamo nervozu, umor, i nezadovoljstvo općenito sobom. Za vraćanje odgovarajuće razine tog vitamina, morate jesti više mesa i morskih plodova.

Suha kosa

breakfast-21707_1920

Suha, krhka kosa prekrivena velikom količinom prhuti može biti znak da vam nedostaje biotin, poznat kao vitamin B7. To je često posljedica korištenja antibiotika. Kako bi se povećala razina B7 vitamina, morate jesti meso, ribu, povrće, voće, gljive i mahunarke, što češće. I zaboravite na rigorozne dijete neko vrijeme.

Natekle oči 

salt-1884166_1920

Ako ste primijetili podbuhlost oko očiju, te u svojim udovima, tijelu možda nedostaje joda. Najčešći izvor tog je jodirana sol. Jod je također sadržan u plodovima mora (jastozima, škampima, algama), mliječnim proizvodima, pa čak i kruhu.

Bezbojne – blijede usne

beef-1239187_1920

Blijede usne mogu biti znak da osobi nedostaje željeza. Niski arterijski tlak i redovite prehlade, mogu biti znakovi nedostatka željeza. Za oporavak i zdravlje, sve što trebate, je jesti više crvenog mesa i izbjegavati jesti hranu s visokim sadržajem kalcija na neko vrijeme.

Krvarenje zubnog mesa

5 znakova koji pokazuju nedostatak vitamina a doslovno pišu na licu

Krvarenje desni može ukazivati na nedostatak vitamina C. Njegova smanjena količina u organizmu dovodi do slabog imuniteta, bola u mišićima, i problemima sa zubima. Vitamin C se nalazi u agrumima i crvenoj paprici.

Važno je imati na umu da su to sve neizravni simptomi pomanjkanja vitamina. Ako ste primijetili jednu promjenu na licu od gore navedenih, posjetite liječnika kako bi dobili precizniju dijagnozu.

Izvor: Z&S

Komentari

Neki baner