Per aspera ad astra

Nit su svi muškarci kreteni nit su sve žene kučke – to samo ti loše biraš

Istina, ima i kretena i kučka i svega. Ima i onih koji su još gori. Ali ne možeš mi govoriti kako ti je loše, jaditi se kako uvijek završiš s krivima ako se ni ne trudiš pronaći bolje!

Nisu sve žene kučke nego se tebi ne da truditi oko dobre djevojke. Lakše ti je svajpati lijevo i desno i čekati da se neka ulovi nego uložiti energiju u neku koja je dobra za tebe. Lakše ti je doći u klub i odvesti kući ženu upitnog morala nego strpljivo graditi odnos. Lakše ti je ići prečacima i onda se jadati kako te svaka iskoristi.

Lakše ti je živjeti la vida loca, ne shvaćajući da svaki party jednom mora završiti. I naravno, nema u tome ništa loše, svi se mi volimo zabavljati. Ali nemoj se žaliti kako ne možeš pronaći normalnu curu jer sam biraš ljude kojima si okružen. Biraš i stav koji imaš prema ljudima.

Ako se prema ženama odnosiš kao prema nekim tamo kučkama i k**vama, pa drugo nećeš ni privući na sebe. Nećeš privlačiti izgrađene osobe ako u sebi nemaš ni trunke ambicije. Nećeš privlačiti razumne i brižne ako si stava da je žena tu samo da tebi služi. Trebaš nešto i dati, samo uzimati nitko ne može.

A žene… Čini mi se da žene više voli teži put.

Biraju „zločeste dečke“ u nadi da će se promijeniti samo zbog njih!

Ali to ne ide tako. Nitko od nas se neće promijeniti zbog drugog, napravit ćemo to zbog sebe i tek dok nama samima dođe do glave. Mijenjamo se jer ili želimo rasti kao osobe ili kako bi nam bilo lakše u određenoj situaciji. A zašto da se on mijenja zbog tebe kad si već tu? Dovoljno je da ti samo kaže kako će jednom sve biti u redu. Tebi je i dalje glava u oblacima i sve je okej.

Možda ti ne posvećuje pažnju, možda te ne shvaća ozbiljno, možda te omalovažava, možda te čak i vara ili ne-daj-Bože udari s vremena na vrijeme, ali ti se i dalje nadaš da će se on promijeniti. Ti sama biraš ostati u mukama. Biraš čekati da njemu dođe do glave umjesto da dođe tebi, makneš se i promijeniš svoju situaciju.

I okej, to je tvoj izbor, ali nemoj se jadati kako su svi muškarci kreteni jednom dok prekinete.

Nemoj se jadati kako danas ne možeš pronaći normalnog dečka jer možeš – samo ti nisu dovoljno zanimljivi i izazovni. Nemoj se jadati čak i ako su ti zadnja četiri bivša kreteni jer to je očito tvoj obrazac kojeg moraš riješiti sama sa sobom.

Privlačiš ljude koji te ne cijene jer ne cijeniš dovoljno ni sama sebe. Ljudi te iskorištavaju jer vide da mogu. Zato ne mijenjaj druge – mijenjaj sebe.  

Dopusti si voljeti i biti voljena. Vjeruj mi da je to mnogo puta teže od bivanja u toksičnim odnosima, ali kad već toliko volimo teže puteve, hajmo barem odabrati one koji su dobri za nas.  

Komentari

Neki baner